fbpx
NaslovnicaCrna GoraSDT: Uhapšene tri osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije

SDT: Uhapšene tri osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije

Podgorica, (MINA) – Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) je, po nalogu Specijalnog državnog tužilastva (SDT), uhapsilo B.B, B.P. i S.D. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Državni tužilac u SDT-u Vukas Radonjić je, u saopštenju dostavljenom medijima, kazao da je protiv te tri osobe, kao i protiv R.Ž, koji je u bjekstvu, podnijeta krivična prijava.

“Sumnja se da je cilj te kriminalne organizacije bio ubistvo J.V, za vrijeme boravka u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i J.J, dok je boravio u Kotoru, u zgradi koju su zvali “Pentagon”, u 2020.godini”, navodi se u saopštenju.

Radonjić je rekao da je prethodnih dana policija, u okviru istrage ubistava D.H. i A.S, a nakon analize materijala sa kriptovanie SKY ECC komunikacije, pretresla objekte štek garaže i kuće kriminalne organizacije “Kavački klan”, u Podgorici.

Kako je dodao, tom prilikom su pronašli veliku količinu municije različitih kalibara, opremu za osmatranje, daljinske upravljače za aktiviranje eksploziva, eksplozivne naprave od TNT-a, kao i više pari rukavica i motocikala.

Radonjić je rekao da je policija pronašla i teretno vozilo i dva putnička vozila, mikrofon radio veze, karabin, pušku sa optičkim nišanom, dva puškomitraljeza, puške nepoznatih marki, stalke za puške i opremu za sječenje vozila.

“SDT i SPO će nastaviti da preduzimaju dalje procesne radnje u ovim krivičnim predmetima”, poručio je Radonjić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije