fbpx
NaslovnicaCrna GoraRezultati pokazuju odlučnost Vlade da ubrza integracioni proces

Rezultati pokazuju odlučnost Vlade da ubrza integracioni proces

Podgorica, (MINA) – Rezultati ostvareni u protekla tri mjeseca pokazuju odlučnost Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Vlade da se izbori sa organizovanim kriminalom i korupcijom i ubrza integracioni proces.

To je ocijenjeno na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, Jožefom Neđešijem.

Šaranović je, kako je saopšteno iz MUP-a, zahvalio ambasadoru na podršci koju Mađarska pruža Crnoj Gori.

On je istakao da ima prostora za dalje razvijanje odnosa, naročito na planu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, sajber kriminala i ilegalnih migracija.

„Prateći savremene bezbjednosne izazove i evoluciju privrednog kriminala, nameće se i potreba tješnje saradnje, posebno u oblasti rada finansijsko obavještajnih jedinica, te vjerujem da će u narednom periodu ona biti institucionalizovana kroz Memorandum o saradnji“, kazao je Šaranović.

On je kazao da su usmjereni na sprovođenje reformi u MUP-u, jer su, kako je dodao, upravo one ključne za napredak države ka Evropskoj uniji (EU).

„Jačanjem bezbjednosnog sektora stvaramo uslove za ispunjenje privremenih mjerila u poglavlju 24, a veoma smo posvećeni ulaganju u unapređenje kadrovske politike“, kazao je Šaranović.

On je dodao da će u narednom periodu poseban akcenat biti na unapređenju znanja službenika i njihovo dodatno usavršavanje, i da na tom planu vidi prostor za razmjenu iskustava i saradnju sa kolegama iz Mađarske.

Neđeši je, kako se navodi, naglasio da će, kao i tokom integracije u NATO, pružati punu podršku evropskim integracijama Crne Gore, a naročito tokom budućeg predsjedavanja Mađarske Savjetom EU.

On je, pohvalivši rezultate koje je već postigla, kazao da Crna Gora može računati na snažnu ekspertsku i tehničku pomoć u svim oblastima od zajedničkog interesa, sa fokusom na zaštitu od kriminala i terorizma i oblast vanrednih situacija.

„Sagovornici su iskazali punu otvorenost za dalje razvijanje odnosa dvije zemlje, uz uvjerenje da će Crna Gora svojom posvećenošću pokazati da je pouzdan partner i da treba da bude sljedeća članica EU“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Jakšići četvrtoplasirani u Austriji

Podgorica, (MINA) - Crnogorski automobilista Vasilije Jakšić kao četvrtoplasirani završio je premijernu trku nove...