fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadulović: Đukanović i dalje opstruira imenovanje pojedinih ambasadora

Radulović: Đukanović i dalje opstruira imenovanje pojedinih ambasadora

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i dalje opstruira imenovanje pojedinih ambasadora, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, navodeći da se nada da će se konačna rješenja naći u dijalogu, nakon ljetnjih odmora.

Radulović je u intervjuu Televiziji Vijesti rekao i da će Crna Gora vrlo brzo poslati novog ambasadora u Beograd, iako da nema naznaka da će Srbija uraditi obrnuto.

Na pitanje koliko ambasadora čeka saglasnost Đukanovića i šta ukoliko ona ne stigne, Radulović je rekao da postoje osnovane pretpostavke i činjenice da predsjednik opstruira imenovanje pojedinih ambasadora.

Kako je naveo, nakon više puta ponovljenog kriterijuma da niko ko je glasao za „Ne“ neće moći da predstavlja zemlju, javili su se neki drugi kriterijumi, koji ne mogu biti argumentovani.

„Vjerujem da je konačni rješenje u nastavku dijaloga, vjerujem da bismo nakon ljetnjih odmora mogli da nađemo zajedničko rješenje“, kazao je Radulović.

Upitan postoje li uopšte diplomatski odnosi sa Srbijom, budući da oni nemaju ambasadora u Crnoj Gori, on je rekao da postoje, ali da je nivo diplomatskog predstavljanja trenutno na nivou otpravnika poslova.

„Dobili smo taj neki pomalo ucjenjivački i ultimativan stav – ukoliko hoćete da imate bilo šta sa nama, prvo opozovite odluku da je gospodin (Vladimir) Božović persona non grata. Ako imate takav stav, to nije mjera iskrenih odnosa“, pojasnio je Radulović.

On je ocijenio da bi izlaz iz situacije bio da Srbija kandiduje novog ambasadora, i dodao da, sa druge strane, očekuje da će Crna Gora vrlo brzo imenovati svog ambasadora u Beogradu.

„Zasad nemamo najave da bi oni mogli poslati novog ambasadora, i mislim da je to vrlo pogrešno“, kazao je Radulović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Hrvatskoj ambasadi priznanje CSA

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Crnogorske sportske akademije (CSA) Duško Bjelica uručio je danas priznanje...