fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrioritet policije borba protiv organizovanih kriminalnih grupa

Prioritet policije borba protiv organizovanih kriminalnih grupa

Podgorica, (MINA) – Jedan od najznačajnijih prioriteta Uprave policije je borba protiv organizovanih kriminalnih grupa, sa akcentom na ilegalni promet narkotika i opojnih droga, saopštio je njen direktor Veselin Veljović.

On je, na Smotri uniformisane policije, koja je održana danas u policijskom kampu na Zlatici, rekao da je jednako važan zadatak očuvanje opšte bezbjednosti, javnog reda i mira.

Prema riječima Veljovića, obaveza Uprave policije je da spriječi svaki oblik ugrožavanja sigurnosti i bezbjednosti građana i države.

„Jedan od svakako najznačajnijih prioriteta je borba protiv organizovanih kriminalnih grupa, sa akcentom na ilegalni promet narkotika i opojnih droga. Crnogorska sela, gradovi, trgovi i ulice pripadaju građanima naše države, našoj djeci, roditeljima i penzionerima i oni moraju osjetiti komfor takvog ambijenta“, kazao je Veljović.

Kako je dodao, one neće i ne mogu pripadati bezbjednosno interesantnim osobama, kriminalnim strukturama i dilerima droge.

„U narednom periodu na našim ulicama biće prisutna policija u optimalnom broju, ali ne zbog toga što Crna Gora nije sigurna i bezbjedna država, nego nasuprot, zbog osjećaja potrebe da policija efikasno djeluje prema osobama iz struktura organizivanog kriminala“, naveo je Veljović.

Smotri je prisustvovao uniformisani sastav Uprave policije, sa sredstvima i opremom koju koristi u radu.

Najčitanije

Unija slobodnih sindikata

Odlukom Vlade spriječeno dalje osipanje kadra Instituta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odlukom Vlade da isplati jednokratnu novčanu pomoć radnicima Instituta „Simo Milošević“,...