fbpx
NaslovnicaCrna GoraPresker: Crna Gora hitno da uvede sankcije protiv Rusije

Presker: Crna Gora hitno da uvede sankcije protiv Rusije

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore trebalo bi da u što skorijem roku nedvosmisleno usvoji i implementira restriktivne mjere protiv Rusije i pojedinaca iz te države, poručio je ambasador Slovenije u Podgorici, Gregor Presker.

On je u intervjuu Pobjedi rekao da je jako bitno da Crna Gora u vezi sa ratom u Ukrajini stvarno pokaže da dijeli evropske vrijednosti i da je potpuno usaglašena sa Evropskom unijom (EU) i njenom zajedničkom vanjskom i odbrambenom politikom.

“Zato bi Vlada Crne Gore trebalo, u što skorijem roku, nedvosmisleno usvojiti i implementirati restriktivne mjere protiv Rusije i pojedinaca iz te države kako bi pokazala da je stvarno sto odsto usklađena sa EU politikama, što je očekivanje i Evropske komisije”, naveo je Presker.

On je kazao da od nove vlade treba očekivati da će raditi prvo za interese Crne Gore i svih njenih građana.

“Da će kao punopravna članica NATO-a preuzimati i ispunjavati sve obaveze iz članstva i da će i dalje zadržati ugled najuspješnijeg kandidata za članstvo koji se potpuno usklađuje sa svim politikama EU”, rekao je Presker.

On je istakao da je Crnoj Gori sada više nego ikada potrebna unutrašnja stabilnost i pomirenje, kao i smanjivanje tenzija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije