fbpx
17 C
Podgorica
September 29, 2022.
NaslovnicaCrna GoraRonioci nijesu pronašli tijela, nastavljaju sjutra

Ronioci nijesu pronašli tijela, nastavljaju sjutra

Podgorica, (MINA) – Ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele nijesu danas pronašli tijela Ratka Kumburovića i Darka Vujoševića koji su se utopili na Skadarskom jezeru, rekao je direktor tog centra Vesko Mijajlović.

On je agenciji MINA kazao da je potraga za danas završena i da će biti nastavljena ujutro.

“Ronioci su izronili prije pola sata, tijela nijesu pronašli i potraga će biti nastavljena ujutro”, rekao je Mijajlović.

Prema njegovim riječima, danas je vidljivost bolja nego u četvrtak.

„Dva metra je vidljivost po dnu i nastavićemo potragu. Tri tima će do kraja dana roniti i vidjećemo šta će biti. Ovo je nešto što uliva nadu da ćemo naći tijela“, kazao je Mijajlović.

On je podsjetio da je onog dana, kada se čamac prevrnuo, rijeka bila jako brza.

„Ne možemo sa sigurnošću reći da ih nije voda odnijela u jezero ali moramo pretražiti rukavac rijeke. To je možda 800 metara do kilometar dužine a širine od oko 50 do 60 metara i to se mora pretražiti“, rekao je Mijajlović.

Ronioci su danas pronašli čamac kojim je monah manastira Vranjina, Neofit od manastira do obale pevozio osam vjernika.

Čamas se prevrnuo u nedjelju kod Vranjine. Odmah nakon nesreće iz vode je izvučeno tijelo trudnice Jane Kumburović, koja se utopila pokušavajući da spasi svoju dvanaestogodišnju kćerku.

Njen suprug Ratko stradao je pokušavajući da otrgne njih dvije od podivljalih talasa, koji su u smrt odnijeli i njihovog prijatelja Darka Vujoševića, koji je pokušao da ih spasi.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije