fbpx
NaslovnicaCrna GoraPostavljanjem video nadzora do smanjenja kriminala

Postavljanjem video nadzora do smanjenja kriminala

Podgorica, (MINA) – Cilj Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Glavnog grada je da postavljanjem video nadzora nad javnim površinama utiču na smanjenje stope kriminala, bezbjednost saobraćaja i opštu sigurnost građana, poručio je ministar Mevludin Nuhodžić.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Nuhodžić je nakon sastanka sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem kazao da dobra saradnja i sinergija između Ministarstva, Uprave policije i Glavnog grada doprinosi većoj sigurnosti građana.

„Zajedničkom realizacijom projekta postavljanja video nadzora nad javnim površinama cilj nam je da utičemo na smanjenje stope kriminala, bezbjednost saobraćaja, ali i na opštu bezbjednost svih građana, poštujući najviše standarde zaštite privatnosti“, poručio je Nuhodžić.

On je naglasio da je saradnja sa Službom zaštite i spašavanja Glavnog grada kvalitetna, profesionalna i na obostrano zadovoljstvo vrlo uspješna.

„U partnerstvu sa Glavnim gradom, radićemo i na formiranju Nacionalnog trening centra za pripadnike sistema zaštite i spašavanja“, najavio je Nuhodžić.

Vuković je ocijenio da je izuzetno uspješan sastanak kruna dosadašnje saradnje Glavnog grada, MUP-a i Uprave policije, i dodao da će ona vrlo brzo rezultirati novim projektima čiji je cilj poboljšanje situacije kada je u pitanju bezbjednost u Podgorici.

„Najvažniji projekat u tom dijelu je uspostavljanje video nadzora u Glavnom gradu, na čemu su ljudi iz MUP-a vrijedno radili unazad nekoliko godina, tako da na taj način dobijamo vrlo efikasno oruđe za borbu protiv različitih negativnih pojava koje imamo u gradu, a koje nas sve skupa opterećuju“ naglasio je Vuković.

Na sastanku je zaključeno da će se u narednom periodu intenzivirati saradnja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, kao i komunikacija sa predstavnicima mjesnih zajednica, kako bi se Glavni grad, MUP i Uprava policije dodatno približili građanima.

Najčitanije