fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović danas sa liderima parlamentarnih partija

Milatović danas sa liderima parlamentarnih partija

Podgorica, (MINA) – Crnogorski predsjednik Jakov Milatovič razgovaraće danas sa predstavnicima dijela parlamentatnih partija.

Milatović je lidere parlamentarnih političkih subjekata pozvao na sastanak kako bi ih informisao o zaključcima razgovora koje je imao u Briselu sa partnerima iz Evropske unije (EU).

Sastanku će prisustvovati opozicione Demokratska partija socijalista (DPS), Građanski pokret URA, Socijaldemokrate,

Na sastanak neće doći predstavnici vladajućih Pokreta Evropa sad (PES), Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP).

Predstavnici ostalih parlamentatnih partija trebalo bi danas da donesu odluku da li će prihvatiti Milatovićev poziv za razgovor.

Iz PES-a su kazali da na sastanak neće doći jer ne žele da svjedoče prekoračenju ustavnih nadležnosti Milatovića.

Lider DNP-a Milan Knežević rekao da sastanku neće prisustvovati zbog sve naglašenijih razlika sa Milatovićem koje dovode u pitanje ljudsko partnerstvo koje su izgradili za vrijeme drugog kruga predsjedničkih izbora.

Iz NSD-a su poručili da su dio jedinstvene parlamentarne većine i da se solidarišu sa kolegama.

Milatović je lidere parlamentarnih političkih subjekata pozvao na sastanak kako bi ih informisao o zaključcima razgovora koje je imao u Briselu sa partnerima iz Evropske unije (EU).

On je liderima parlamentarnih partija zahvalio na dosadašnjem zalaganju kako bi Crna Gora dobila pozitivan Izvještaj o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR).

„Posebno raduje što smo svjedočili jedinstvu u Skupštini prilikom usvajanja IBAR zakona i okupljanju oko najvažnijeg strateškog cilja za našu državu – članstva u EU“, naveo je Milatović u pozivu koji je uputio svim liderima parlamentarnih političkih subjekata.

Milatović je podsjetio da je u utorak, na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, boravio u Briselu, a nakon njegovog odlaganja već isplanirane posjete Crnoj Gori.

„Imajući u vidu da se nalazimo u ključnoj etapi evropskog puta Crne Gore, smatram izuzetno važnim da budete u potpunosti informisani o zaključcima razgovora koje sam imao u Briselu sa našim EU partnerima“, naveo je Milatović.

To je, kako je istakao, posebno važno u kontekstu složene društveno-političke dinamike koju je, u narednom periodu, neophodno usmjeriti ka ostvarivanju što skorijeg članstva zemlje u EU.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija

Za 24 sata 14 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 14 saobraćajnih...