fbpx
NaslovnicaCrna GoraDF nije podržao amandmane na Predlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi

DF nije podržao amandmane na Predlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi

Podgorica, (MINA) – Poslanici Demokratskog fronta (DF) nijesu danas, na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, podržali amandmane na Predlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi, koje su u četvrtak podnijele njihove kolege iz Pokreta za promjene, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA.

Amandmanima je bilo predviđeno da, ukoliko nadležna izborna komisija ne objavi konačne rezultate izbora u roku od 60 dana od njihovog održavanja, aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta mandat prestaje po sili zakona.

Za amandmane koje su podnijeli Branka Bošnjak, Danilo Šaranović i Miloš Konatar, glasala su dva člana Odbora iz Demokrata, protiv je bio poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša, dok je pet članova iz DF-a bilo uzdržano.

Poslanik DF-a Slaven Radunović na sjednici Odbora je zatražio da se amandmani povuku u svjetlu novih činjenica i odluke Ustavnog odbora da se raspiše novi konkurs za sudije Ustavnog suda, prenosi portal Vijesti.

U slučaju, kako je dodao, da sudije ne budu izabrane 20. januara, mogu sazvati vanrednu sjednicu Skupštine sa tačkom izmjene i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi.

Radunović je kazao da uopšte ne vjeruje Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i da im nikad nije vjerovao.

“Ne vjerujem njima, ali vjerujem njihovom popuštanju pod pritiskom Zapada, koji neće moći da izdrže. Ako se to ne bi desilo, mi možemo sljedećeg dana da sazovemo sjednicu i izglasamo ovo“, rekao je Radunović.

Šaranović je rekao da nema minimalnu dozu optimizma da će doći do izbora sudija Ustavnog suda.

“Nijesam veliki optimista, izbjegavao bih svaki vid političkog djelovanja koji uključuje davanje blanko povjerenja njima. Tu sam da u mjeri mogućeg smanjujemo distance između jedne i druge strane parlamenta, ali imajući u vodi prethodno političko iskustvo i važeću praksu, vrlo sam nepovjerljiv”, kazao je Šaranović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije