fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpozicija da zajednički predloži platformu

Opozicija da zajednički predloži platformu

Podgorica, (MINA) – Slobodni izbori nijesu više samo interes Crne Gore, već i Evropske unije, poručio je nezavisni poslanik Neđeljko Rudović i dodao da je opozicija dužna da zajednički osmisli i predloži platformu koja će dovesti do toga.

On je za Dan kazao da od vladajuće koalicije ne treba očekivati da se ponaša fer i da zato treba dosljedno slijediti svoje stavove i ne odstupati od zadatih uslova.

Na pitanje kada bi mogla očekivati zajednička ponuda opozicije, Rudović je rekao da je bilo prirodno da opozicija još u novembru 2016. godine definiše zajedničku listu uslova za održavanje izbora, od čijeg bi ispunjavanja zavisilo da li će uopšte učestvovati na narednim izborima.

“Odmah poslije opravdane proklamacije bojkota parlamenta opozicija je morala da usaglasi zahtjeve. Saglasnost opozicije, uz nespornu želju Brisela da pomogne stvaranju ambijenta za slobodne izbore, dovela bi DPS u situaciju da popusti”, naveo je Rudović.

Kako je rekao, opozicija nije iskoristila vrijeme i opet se nalazi u istoj situaciji.

“Da bismo je prevazišli, za početak bi bilo korisno uspostaviti redovnu i normalnu komunikaciju između opozicionih subjekata”, kazao je Rudović.

On je rekao da je nesporno da DPS ne može da pobijedi ako postoji normalan ambijent za izbore.

Najčitanije