fbpx
NaslovnicaCrna GoraOgraničavanjem trgovačkih marži unapređuje se životni standard

Ograničavanjem trgovačkih marži unapređuje se životni standard

Podgorica, (MINA – BUSINESS) – Ograničenje trgovačke marže u veleprodaji i maloprodaji na pet do 15 odsto za dio osnovnih životnih namirnica, prehrambenih proizvoda i sredstava za održavanje higijene unaprijediće životni standard građana, poručio je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Milan Zečević.

On je podsjetio da je Crna Gora u velikoj mjeri i dalje uvozno zavisna, čime je podložna efektima globalne inflacije, koja je nastala ratnim sukobima u Ukrajini.

Prema riječima Zečevića, ukoliko Vlada ne može uticati na globalnu inflaciju, ograničenje trgovačkih marži jeste odgovorna mjera u dijelu ograničenja nekontrolisanog poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

“Najave iz Vlade da će do kraje sedmice donijeti odluku kojom se ograničavaju trgovačke marže u veleprodaji i maloprodaji na pet do petnaest odsto za dio osnovnih životnih namirnica, prehrambenih proizvoda i sredstava za održavanje higijene, jeste još jedan konkretan potez, kojim će se unparijediti životni standard građana Crne Gore”, navodi se u saopštenju Zečevića.

On je ocijenio da se istovremenim uvećanjem minimalnih penzija, programom Evropa Sad 2 i ograničenjem trgovačkih marži stvaraju uslovi da i sva buduća povećanja minimalnih i prosječnih zarada u velikoj mjeri unaprijede životni standard građana.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...