fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa sjednici 28. novembra odblokirati Ustavni sud

Na sjednici 28. novembra odblokirati Ustavni sud

Podgorica, (MINA) – Građanski pokret (GP) URA pozvao je kolege u parlamentu da 28. novembra izglasaju sudije Ustavnog suda, čime bi on bio odblokiran, a što bi omogućilo funkcionisanje sistema.

Iz GP URA kazali su da je svako ko ne bude glasao za izbor sudija Ustavnog suda protiv evropske budućnosti Crne Gore i da mu je cilj destabilizacija sistema i države.

Oni su poručili da je vrlo važno kompletirati sastav Ustavnog suda i da za to postoje kvalitetni kandidati.

„Ukoliko se za sve ne može postići dogovor, onda barem kao odgovorni političari moramo izabrati makar jednog sudiju kako bi odblokirali instituciju“, ističe se u saopštenju.

Iz GP URA rekli su da o važnosti izbora sudija Ustavnog suda dovoljno govori i dopis zastupnice Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu i apel da dalja blokada tog suda može u potpunosti ugroziti reputaciju i međunarodni ugled države i podrijeti njen pravni poredak.

„Zbog toga 28. novembra vidjećemo kome je istinski stalo do funkcionisanja sistema i evropskih vrijednosti Crne Gore, odnosno ko bi takve procese da opstruira“, naveli su iz te partije.

Deblokadom Ustavnog suda, kako su kazali iz URA-e, stiču se uslovi da se pred njim provjeri bilo koji zakonski akt.

„Umjesto dizanje tenzija i pokušaja destabailizacije države i sistema, pozivamo kolege na konstruktivnost i izbor sudija što je osnova svakog drugog procesa u ovom trenutku“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije