fbpx
NaslovnicaCrna GoraMUP i Vlada dokazali posvećenost ubrzanju integracionog procesa

MUP i Vlada dokazali posvećenost ubrzanju integracionog procesa

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) već su konretno dokazali posvećenost ubrzanju integracionog procesa, ocijenio je resorni ministar Danilo Šaranović u razgovoru sa ambasadorkom Slovenije Bernardom Gradišnik.

Kako je saopšteno iz MUP-a, na sastanku je zaključeno da se odnosi Crne Gore i Slovenije zasnivaju na principima iskrenog prijateljstva i uzajamne podrške i da dosadašnji dobri rezultati saradnje daju podsticaj za njeno dalje unapređenje.

Šaranović je zahvalio na snažnoj podršci Slovenije Crnoj Gori na putu učlanjenja u Evropsku uniju (EU).

“On je istakao da su MUP i Vlada Crne Gore već konretno dokazali posvećenost ubrzanju integracionog procesa, što je Gradišnik potvrdila kroz afirmaciju postignutih rezultata u ključnim poglavljima”, kaže se u saopštenju.

Šaranović je rekao da su rad i rezultati koje je Vlada pokazala dokaz odlučnosti u rješavanju izazova kako na planu bezbjednosti, tako i na podizanju kapaciteta MUP-a, a sve u cilju postizanja snažnih rezultata u borbi protiv kriminala i korupcije, na prvom mjestu.

On je, govoreći o usvajanju Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma, kazao da je to potvrda posvećenosti ispunjavanju međunarodnih obaveza.

Šaranović je istakao da će u budućnosti sve aktivnosti biti usmjerene na dostizanje standarda na kojima počivaju savremene evropske države.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz MUP-a, konstatovana odlična saradnja dvije države na planu unutrašnjih poslova, naročito u oblastima suzbijanja kriminaliteta, zaštite i spašavanja i borbe protiv trgovine ljudima.

„Crna Gora ima policijskog oficira za vezu u Ljubljani, a zahvaljujući kontinuiranoj razmjeni iskustava sa kolegama iz Slovenije i mnogobrojnim obukama i projektima unapređujemo kapacitete crnogorske policije ali i cjelokupnog sistema bezbjednosti“, poručio je Šaranović

Gradišnik je kazala da Crna Gora u Sloveniji ima pouzdanog saveznika.

Ona je poručila da će Slovenija nastaviti da pruža ekspertsku pomoć i podržava Crnu Goru, koju vide kao predvodnicu evropskih integracija.

„Brojni uspješni projekti doprinijeli su učvršćivanju naše saradnje, a vjerujem da će period pred nama pružiti priliku za nove inicijative“, istakla je Gradišnik.

Na sastanku je zaključeno da će intenziviranje bilateralnih odnosa Crne Gore i Slovenije biti zajednički prioritet, čime se potvrđuje važnost jačanja regionalnih veza za rješavanje savremenih bezbjednosnih izazova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Minesota eliminisala Denver

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Minesote plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige. Minesota...