fbpx
NaslovnicaCrna GoraMjere protiv koronavirusa važe samo za ugostitelje

Mjere protiv koronavirusa važe samo za ugostitelje

Podgorica, (MINA) – Nadležne organe ne zanima egzistencija ugostitelja, ocijenili su iz nevladine organizacije (NVO) Ugostitelji Crne Gore i poručili da više neće pristati na zatvaranja i ograničavanja.

Iz te NVO su kazali da u Crnoj Gori mjere protiv koronavirisa važe samo za ugostitelje, kao da su oni jedini odgovorni za širenje epidemije.

“Posljednjih dana svjedočimo masovnim okupljanjima po gradovima na koje nadležni ne reaguju, jer se izgleda kovid 19 može dobiti samo u ugostiteljskim objektima, noćnim klubovima i svadbenim salonima, pošto je samo nama ograničen i zabranjen rad”, kaže se u saopštenju.

Iz NVO Ugostitelji Crne Gore rekli su da su razočarani odnosom nadležnih, koji su, kako su naveli, gluvi na njihove molbe i apele u kojima samo traže da rade kako bi zaradili novac, izdržavali porodice, isplatili radnike i platili obaveze prema državi.

“Ukoliko bi nas predstavnici ministarstava zdravlja i ekonomskog razvoja primili na razgovor i čuli naše argumente, uvidjeli bi da potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata i noćnih klubova i dozvoljavanje rada muzičarima ne utiče toliko na širenje zaraze, jer živimo u državi u kojoj mjere ne poštuju ni oni koji ih donose”, smatraju u toj NVO.

Međutim, kako su kazali, nadležne ne zanima egzistencija ugostitelja, jer uprkos njihovim i protestima muzičara još niko nije našao za shodno da razgovara sa njima.

“Izgleda da ih zanimaju samo sopstvene fotelje, ali ne i mi koji ih plaćamo. Zarad svojih interesa nije im problem da izađu na ulice i pozovu građane da im se pridruže”, kaže se u saopštenju.

Iz NVO Ugostitelji Crne Gore rekli su da je vjerovatno struka, čim se ne oglašava, procijenila da se na taj način ne širi zaraza.

“Svi koji ovih dana pozivaju na proteste treba da znaju da će isključivo oni biti jedini krivci za moguće rasplamsavanje epidemije, i da mi više nećemo pristati na zatvaranja i ograničavanja”, poručili su iz te NVO.

Oni su kazali da su sigurni da i poslanici i ministri znaju da se državni budžet puni od poreza i doprinosa koje svakog mjeseca plaćaju.

“Kao i da džabe protestom brane svoje fotelje, ako nama ne dozvole normalan rad, jer uskoro neće imati od čega da prime plate”, rekli su iz NVO Ugostitelji Crne Gore.

Oni su naveli da neće biti u stanju, zbog stalnih ograničenja, da plaćaju svoje obaveze i da će biti prinuđeni da zatvaraju poslove i otpuštaju radnike.

“Nadležne ovog puta želimo da upozorimo da ukoliko ponovo počne da raste broj inficiranih, da nikakve eventualne nove mjere nećemo poštovati, jer ne želimo da nas kažnjavaju zbog neodgovornog ponašanja političara”, rekli su iz NVO Ugostitelji Crne Gore.

Oni su pitali da li će država političare privoditi i kažnjavati zbog organizovanja protesta i kršenja mjera, ili su oni “imuni” na zakon i epidemiju, za razliku od običnih građana i privrednika.

“Želimo da istaknemo da zbog vašeg neodgovornog ponašanja, mi već sada strahujemo šta će biti sa ostatkom zimske, ali i predstojeće ljetnje sezone”, navodi se u saopštenju.

Iz NVO Ugostitelji Crne Gore poručili su da svako zatvaranje ugostiteljskih objekata znači manje prihoda u državnoj kasi i novca za prosvjetu, zdravstvo i čitavu javnu upravu koju finansiraju upravo privrednici.

Iz te NVO kazali su da nemaju riječi da opišu razočaranje u one koji donose odluke u ime svih, i građana i privrednika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...