fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilović: Posao mi olakšan od kada nijesam član partije

Milović: Posao mi olakšan od kada nijesam član partije

Podgorica, (MINA) – Ministar pravde Andrej Milović rekao je da mu je pozicija olakšana od kada nije član Pokreta Evropa sad (PES) i poručio da će sa ministarske funckije nastaviti da radi u interesu svih građana Crne Gore, a ne birača.

On je na Odboru za evropske integracije, na pitanje poslanice Građanskog pokreta URA Ane Novaković Đurović o isključenju iz PES-a, rekao da nije jedini nestranački ministar u Vladi i da mu je pozicija olakšana od kad nije član partije.

Milović je kazao da je on ministar pravde koji radi u interesu svih građana Crne Gore.

“Ja ne radim za birače i moj apriori interes su svi građani Crne Gore – i birači i vlasti i opozicije. Zato sam od stupanja na funkciju često pozivao da treba uključiti opoziciju u ključne stvari, pogotovo izbor pravosudnih funkcija”, naveo je Milović.

On je poručio da će nastaviti da radi u interesu svih građana, a ne birača.

“Sad mi je olakšana pozicija kada nijesam član partije”, rekao je Milović.

Milović je rekao da je svoj stav oko izbora v.d. direktora Uprave policije iznio na Vladi više puta i da se ticao isključivo poštovanja presude Upravnog suda.

On je kazao da je na sjednici Vlade na kojoj je biran v.d. direktora policije izuzeo mišljenje pod obrazloženjem da ministar pravde ima veću obavezu od svih drugih ministara da poštuje odluke suda.

“Ukoliko ministar pravde kao pravnik nije saglasan sa nekim odlukama i misli da su suprotne presudama i odlukama suda, njegova je obaveza da izuzme mišljenje i ja sam to uradio”, rekao je Milović.

On je kazao da politički akteri imaju pravo na svoju politku i kao neko ko je nestranačka ličnost u Vladi nemam obavezu da se bavim političkim odnosima bilo kog subjekta.

“Iznio sam svoj stručan stav i nastaviću i dalje u Vladi i resoru koji pokrivam da se bavim svojom strukom. Nijesam više član nijedne političke partije i nemam potrebu da se bavim međuresornim ili bilo kakvim drugim odnosima. Prepuštam Vladi i političkim subjektima da rješavaju ta pitanja”, rekao je Milović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije