fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Oslobodio sam Abazovića obaveze čuvanja tajnih podataka iz nadležnosti Skupštine

Mandić: Oslobodio sam Abazovića obaveze čuvanja tajnih podataka iz nadležnosti Skupštine

Podgorica, (MINA) – Predsjednik parlamenta Andrija Mandića oslobodio je poslanika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića obaveze čuvanja tajnih podataka iz nadležnosti predsjednika Skupštine Crne Gore, u vezi sa postupcima koji su u toku.

Mandić je na društvenoj mreži X objavio da je o tome uputio dopis sudijama Osnovnog suda u Podgorici i Baru.

„Kako bih ih obavijestio da oslobađam Abazovića, bivšeg predsjednika Vlade i sadašnjeg poslanika, obaveze čuvanja tajnih podataka iz djelokruga nadležnosti predsjednika Skupštine Crne Gore, a u vezi okolnosti saznanja koje su predmet postupaka koji su u toku“, naveo je Mandić .

On je naglasio da sve što ne šteti interesima države, a koristi pravu javnosti da zna, treba da bude dostupno svima koji odlučuju o pravima i slobodama ljudi, kao i svakom građaninu demokratskog društva.

„Uvažavanje prava javnosti da zna je jedno od temeljnih principa demokratskog i slobodnog društva i načelo kojem sa poštovanjem i iskrenom privrženošću i ovim odgovorom želim da dam na neophodnoj važnosti“, istakao je Mandić.

Kako je kazao, slobodna informacija je put do slobodnog čovjeka.

„Onaj od koga se krije, kao i onaj koji ne zna ono što bi trebao znati, a tiče se njega ili čitavog društva, ne može biti neko koji odlučuje i donosi odluke i na taj način se ugrožava demokratija i njene vrline“, rekao je Mandić.

On je istakao da je uvjeren da nije moralno kriti ono što pripada svima, niti sprečavati da oni koji hoće da znaju saznaju sve što ih se tiče, a ne šteti pravima drugih.

„Smatram da bi u interesu građana bilo da se i druge državne institucije na ovaj način i u budućnosti odrede na slične zahtjeve sudova u Crnoj Gori“, zaključio je Mandić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije