fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivične prijave protiv tri službenika Uprave za gazdovanje šumama i lovištima

Krivične prijave protiv tri službenika Uprave za gazdovanje šumama i lovištima

Podgorica, (MINA) – Uprava za gazdovanje šumama i lovištima podnijela je krivične prijave protiv tri svoja službenika za koje se, kako su saopštili, sumnja da su prekršili zakon i propise nesavjesnim postupanjem u vršenju službe.

U saopštenju Uprave za gazdovanje šumama i lovištima navodi se da su Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama podnijeli krivičnu prijavu protiv inženjera Milorada Golubovića za kog se sumnja da je državu oštetio za oko 30 hiljada EUR.

Iz Uprave su kazali da je Golubović, obavljajući poslove doznake za zadrugu „Agrokooperativa“ PTK Podgorica, doznačio državnu šumu na dva lokaliteta, koja je potom otuđena i izvršio doznaku na spornoj površini, koja je takođe kasnije otuđena.

„U ukupnoj količini od 788,29 kunih metara (m³) bruto drvne mase i tom prilikom je nanio štetu državi u iznosu od oko 30 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Menadžment Uprave podnio je krivičnu prijavu i protiv inženjera Predraga Veljića, bivšeg rukovodioca Područne jedinice Andrijevica i bivšeg lugara Slobodana Ćulafića, angažovanog po Ugovoru o djelu.

Kako je saopšteno, Veljić i Ćulafić su napravili niz nepravilnosti, utvrđenih nakon detaljne kontrole i primopredaje terena.

„Imenovana lica u prethodnom periodu nijesu konstatovali bespravnu sječu molike, smrče, jele i bukve u ukupnoj količini od 350,53 m³ bruto drvne mase”, kaže se u saopštenju.

Oni su, kako se dodaje, na taj način, kršenjem zakona i propisa, nesavjesno postupali u vršenju službe, svjesni svog djela čije su izvršenje htjeli i na taj način su nanijeli štetu državnom budžetu.

Iz Uprave su kazali da očekuju da će Osnovno državno tužilaštvo u Beranama, na osnovu izvještaja komisije i prikupljenih dokaza, reagovati hitno po pitanju prijava i procesuirati odgovorne.

„I u narednom periodu, nastavićemo aktivno da pratimo rad svih zaposlenih, ali i korisnika šuma, i hitno reagovati na sve uočene nepravilnosti i propuste, bez aboliranja bilo koga za koga se utvrdi da postupa suprotno zakonu i na štetu crnogorskih šuma“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije