fbpx
NaslovnicaCrna GoraKnežević: Krivokapić mora pokrenuti razgovore za izlazak iz krize

Knežević: Krivokapić mora pokrenuti razgovore za izlazak iz krize

Podgorica, (MINA) – Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da u tom političkom savezu očekuju poziv premijera Zdravka Krivokapića kako bi počeli pregovore o izlasku iz parlamentarne i krize u Vladi.

Knežević, u razgovoru za Televiziju Vijesti, nije direktno odgovorio da li će DF tražiti rekonstrukciju Vlade nakon nikšićkih izbora, ali je poručio da su i dalje najjači subjekt u vlasti.

On je optužio Krivokapića za to što je Demokratska partija socijalista (DPS) ostvarila dobar rezultat na jučerašnjim lokalnim izborima u Nikšiću, prenosi portal Vijesti.

Knežević je naveo da smatra da je “Krivokapić shvatio da su ti izbori pokazali da je njegova Vlada u ovih sto dana uspjela da pomogne DPS-u da ostvari dobar izborni rezultat”.

“Ali pokazali su i koliku ima snagu kod građana Nikšića, jer je u koaliciji sa gospodinom Bečićem osvojio manji broj glasova nego koalicija okupljena oko DF-a”, kazao je Knežević.

Prema njegovim riječima, Krivokapiću je sada jasno da mora otpočeti razgovore ukoliko želi da stabilizuje i parlamentarnu većinu i Vladu.

“Očekujem da će, ukoliko ima odgovornosti, vrlo brzo uputiti poziv i da ćemo se vrlo brzo početi dogovarati kako da se izađe iz parlamentarne i krize u Vladi”, rekao je Knežević.

Najčitanije