fbpx
NaslovnicaCrna GoraJokić: SO Kotor danas nije po volji građana

Jokić: SO Kotor danas nije po volji građana

Podgorica, (MINA) – Skupština opštine (SO) Kotor u trenutnom sastavu proizvod je političke korupcije i kršenja svih zakona države Crne Gore i ne predstavlja volju građana Kotora, poručio je aktuelni predsjednik Opštine Vladimir Jokić.

Jokić je na konferenciji za novinare saopštio da neće prisustvovati današnjoj sjednici SO Kotor koja je, kako je rekao, zakazana protivno zakonu.

Sjednicu je zakazao predsjednik SO Kotor Jovo Suđić, a na dnevnom redu je predlog odluke o razrješenju Jokića.

Suđić je četvrtak izabran glasovima odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Hrvatske građanske inicijative (HGI), Liberalne partije (LP) i Brune Lončarević.

“SO Kotor danas zasijeda kako bi DPS, njihovi sateliti i odbornica koja je političkom korupcijom završila u toj sali pobjegli od izbora i volje građana, svjesni da tu provjeru ne bi mogli proći danas, kao što je više nikada neće proći u Kotoru”, rekao je Jokić, prenosi Radio Kotor.

Potvrdu zakonitog djelovanja kotorske uprave, kako je najavio, tražiće na sudu.

“Za razliku od naših političkih konkurenata mi sudske instance priznajemo i onda kada ne donesu odluke u našu korist, to razdvaja nas od njih, legaliste od provalnika“, naveo je Jokić.

On je kazao da bi odlazak odbornika partija koje su činile dosadašnju vlast u Kotoru na tako zakazanu skupštinu predstavljao legitimisanje nezakonitog djelovanja grupe odbornika, pristajanje na rušenje ustavno-pravnog poretka države Crne Gore i nepoštovanje sudskih odluka.

Jokić je podsjetio da su o svemu više puta obavjestili Vladu i upoznali sve nadležne državne organe sa svim činjenicama.

Vlada i njen predsjednik su, kako tvrdi, odlučili da svjesno postanu saučesnici i pokrovitelji tog “pravno-političkog nasilja”.

„Kao legalisti nemamo prava da danas u SO Kotor vodimo dijalog sa provalnicima i nepoštovaocima sudskih instanci koji nose kalauze kada ulaze u Bizanti palatu”, istakao je Jokić.

Najčitanije