fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzglasali nepovjerenje Careviću i Radoviću

Izglasali nepovjerenje Careviću i Radoviću

Podgorica,(MINA) – Odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković izglasali su nepovjerenje predsjednicima budvanske opštine i Skupštine Marku Careviću i Krstu Radoviću na sjednici koja je održana u konferencijskoj sali u hotelu Slovenska plaža.

Za vršioca dužnosti predsjednika Opštine izabran je Vladimir Bulatović (Crnogorska), a za vršioca dužnosti predsjednika SO, Snežana Kuč (DPS).

Kako prenosi Pobjeda, nova odbornička većina je održala sjednicu u sali hotela Slovenska plaža nakon što im Radović nije dozvolio da uđu u salu lokalnog parlamenta, kako bi se izjasnili o inicijativama za smjenu čelnika budvanske opštine.

Obrazlažući inicijativu za smjenu Radovića, odbornica DPS-a Snežana Kuč rekla je kako je on više puta postupao suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu opštine i Poslovniku o radu SO.

Kao razlog za smjenu Carevića, predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović, navela je to da se u njegovom radu pojavljuje niz protivzakonitosti i samovolja.

Ona je navela da Carević nije omogućio sprovođenje strateškog plana razvoja grada i drugih propisa.

Milica Petričević (SD) navela je kako Budva prethodnih godina nije bila prepoznatljiva, i da je inicijativu za smijenu opštinskog rukovodstva potpisala kako bi se gradu vratio stari sjaj.

Najčitanije

Unija slobodnih sindikata

Odlukom Vlade spriječeno dalje osipanje kadra Instituta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odlukom Vlade da isplati jednokratnu novčanu pomoć radnicima Instituta „Simo Milošević“,...