fbpx
NaslovnicaCrna GoraENTSO-E prikuplja podatke o incidentu na mreži

ENTSO-E prikuplja podatke o incidentu na mreži

Podgorica, (MINA) – Komitet za sistemske operacije Evropske mreže operatora prenosnih sistema električne energije (ENTSO-E) izvršiće detaljnu istragu incidenta koji se dogodio na mreži u jugoistočnom dijelu elektroenergetskog sistema kontinentalne Evrope i koji je uslovio nestanak struje u većem dijelu Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, kao i djelimično Hrvatske.

Regionalna havarija dogodila se u petak oko 12 sati i 25 minuta, a struju su nakon nekoliko sati dobili svi djelovi četiri države regiona.

U saopštenju ENTSO-E navodi se da su pogođeni sistemi obnovili napajanje u svojim mrežama u roku od oko dva sata sa ciljem minimiziranja uticaja poremećaja na potrošače.

“ENTSO-E trenutno prikuplja sve relevantne tehničke podatke o ovom događaju od pogođenih TSO-a i pružiće više informacija što je prije moguće”, navodi se u saopštenju.

Iz ENTSO-E su kazali da će, u skladu sa metodologijom skale za klasifikaciju incidenata, Komitet za sistemske operacije ENTSO-E izvršiti detaljnu istragu događaja u narednim sedmicama, uz podršku stručnog panela.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije