fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodignuta optužnica protiv policijskog službenika

Podignuta optužnica protiv policijskog službenika

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina podgoričkog Višeg suda optužnicu protiv policijskog službenika Jugoslava Raičevića.

Portparol SDT-a Vukas Radonjić kazao je da je protiv J.R. optužnica predata za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

On je rekao da je, nakon izviđaja i istrage, utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni u 2020. godini postao pripadnik kriminalne organizacije koju je organizovao D.Š, a koja je djelovala u Crnoj Gori, Srbiji i drugim državama Evrope.

Kako je naveo, sumnja se da je J.R, kao službenik Odsjeka za posebnu operativnu podršku, drugom članu organizacije, M.V., saopštavao lične podatke građana i druge do kojih je došao u vršenju ili u vezi sa vršenjem službe.

„Odnosno o službenim radnjama koje je policija preduzimala u odnosu na pripadnike njihove ali i u odnosu na pripadnike suprostavljene kriminalne organizacije, bez pravnog osnova i službene potrebe“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je J.R. produžen pritvor.

„Protiv organizatora i pojedinih drugih pripadnika kriminalne organizacije za koju postoji osnovana sumnja i da je okrivljeni njen član, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije je, u oktobru 2022. godine, podiglo optužnicu pred Specijalnim sudom u Beogradu, za više krivičnih djela“, naveo je Radonjić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije