fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoMitropolija donirala KCCG-u ultrazvučni aparat za onkološke pacijente

Mitropolija donirala KCCG-u ultrazvučni aparat za onkološke pacijente

Podgorica, (MINA) – Mitropolija crnogorsko – primorska donirala je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) ultrazvučni aparat za potrebe onkoloških pacijenata.

Kako je saopšteno iz KCCG-a, donaciju vrijednu oko trideset hiljada EUR i aparat koji Institut za onkologiju do sada nije imao, uručio je mitropolit crnogorsko – primorski Joanikije.

“Imamo običaj da uoči Božića posjetimo neku od važnih ustanova. Ovoga puta smo odlučili zbog ove vrlo komplikovane epidemiološke situacije i velikog opterećenja ljekara i medicinskog osoblja, a i cijeneći zaista vaš ogromni podvig u ovim teškim vremenima, da priložimo ovaj aparat”, rekao je Joanikije.

Joanikije je dodao da se nadaju da će olakšati i ljekarima i pacijentima i da će makar malo doprinijeti narodnom zdravlju.

“Hvala na ovom susretu i neka vam bog blagoslovi vaš rad, vaš ogromni trud. Neka vam daruje snage da i ovu epidemiju pobijedimo svi zajedno, ali prevashodno zahvaljujući vašem trudu jer se oslanjamo na naše ljekare, ali moramo svi da podijelimo odgovornost u ovim danima i godinama”, naveo je Joanikije.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović zahvalila je na vrijednoj donaciji Mitropoliji, koja je, kako je kazala, kao i nebrojano puta do sada, učinila veoma važan gest.

“Zahvaljujući ovoj donaciji, od danas možemo da se pohvalimo da imamo veoma važan aparat koji je bio neophodnan kako za liječenje, tako i veoma važnu dijagnostiku teških onkoloških bolesnika”, navela je Borovinić Bojović.

Ona je istakla da su posebno zahvalni što je baš taj aparat došao u KCCG, u prave ruke ljekara koji spašavaju ljudske živote.

“Jer mi znamo da bez obzira na pandemiju u kojoj smo svi u ovo posljednje vrijeme posebno opterećeni moramo voditi računa i ne smijemo zaboraviti sve one pacijente koji se liječe od teških malignih bolesti i koji zavređuju takođe posebnu pažnju”, rekla je Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović je svim vjernicima čestitala prestojeće praznike i poželjela im ono dobro zdravlje, dobro raspoloženje, slogu i mir, i da svi pomažu jedni drugima.

“Pandemija nas upozorila da bez zajedništva nema prosperiteta”, ocijenila je Borovinić Bojović.

Direktorica Instituta za onkologiju, Sanja Lekić, pojasnila je da ultrazvučni aparat ima višestruki značaj i da će zahvaljujući toj donaciji, pacijenti sve usluge dobiti u Institutu i više neće morati ni povremeno da se transportuju u glavnu zgradu KCCG.

“Sa druge strane, moći ćemo da iskoristimo aparat za odjeljenske pacijente. U budućnsoti mi ćemo iskoristiti i druge tehničke mogućnosti ovog aparata u pravcu toga da neku grupu onkoloških pacijenata možemo da dijagnostifikujemo na licu mjesta”, navela je Lekić.

Medicinski direktor KCCG, Zoran Terzić, istakao je da je važno da svi pacijenti budu na uspješan i pravi način zbrinuti i liječeni.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Unija slobodnih sindikata

Odlukom Vlade spriječeno dalje osipanje kadra Instituta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odlukom Vlade da isplati jednokratnu novčanu pomoć radnicima Instituta „Simo Milošević“,...