fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoGrađani od danas mogu provjeriti podatke sa popisa

Građani od danas mogu provjeriti podatke sa popisa


Podgorica, (MINA) – Crnogorski građani od danas do 7. oktobra, korišćenjem aplikacije mogu provjeriti podatke o svojim etničko-kulturološkim karakteristikama koji su prikupljeni na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova od 3. do 28. decembra prošle godine.

Uprava za statistiku (Monstat) objavila je u ponedjeljak uputstvo za korišćenje aplikacije za provjeru etničko-kulturoloških karakteristika prikupljenih popisom stanovništva, domaćinstava i stanova.

U dokumentu koji se nalazi na stranicama Uprave za statistiku, objašnjeno je kako građani mogu da kontroliše svoje podatke.

Direktor Monstata Miroslav Pejović ranije je rekao da će Monstat do 1. oktobra upariti podatke sa registrom iz Ministarstva unutrašnjih poslova i provjeriti ih.

Kako je najavljeno iz Monstata, rezultati popisa stanovništva, koji je obavljen od 3. do 28. decembra prošle godine, biće objavljeni 15. oktobra.

Tada će biti objavljeni podaci o ukupnom broju stanovnika Crne Gore po opštinama, o polnoj i starosnoj strukturi, o etničko-kulturološkim obilježjima, državljanstvu, a narednih dana uslijediće sukcesivno objavljivanje saopštenja o drugim karakteristikama stanovništva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Svjetski dan starijih osoba, ijz

IJZ: Starenje stanovništva postaje ključni globalni tren

Podgorica, (MINA) – Starenje stanovništva postaje ključni globalni trend, preoblikujući društva širom svijeta, a...