fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Dan Prijestonice praznik najviših vrijednosti

Đukanović: Dan Prijestonice praznik najviših vrijednosti

Podgorica, (MINA) – Dan Prijestonice Cetinje praznik je najviših vrijednosti, nezavisnosti i samobitnosti građanske Crne Gore, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je čestitao 13. novembar – Dan Prijestonice, gradonačelniku Cetinja Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujačić, odbornicima i svim građanima.

„Današnji praznik, nikad pokorenog prijestonog Cetinja, Grada heroja, svetionika slobodarstva, jednog od postamenata milenijumske crnogorske državnosti, praznik je najviših vrijednosti, nezavisnosti i samobitnosti građanske Crne Gore“, naveo je Đukanović u čestitki.

Kako je kazao Đukanović, grad pod Lovćenom i danas jasno otpisuje svima koji bahatošću i nasiljem nasrću na bogatstvo različitosti, kultura i porijekla, izgrađene mostove punog razumijevanja i uzajamnog poštovanja.

„Poruke podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu sa Cetinja svjedoče o trajnom opredjeljenju Crne Gore civilizacijskim vrijednostima Evrope i savremenog svijeta“, rekao je Đukanović.

Đukanović je kazao da je Dan Prijestonice prilika da se ocijene ostvarena postignuća i sagledaju budući prioriteti.

„Oni koji su se u protekle dvije godine svojim činjenjem ogriješili o Cetinje, moraju znati da su uzaludni pokušaji političkog disciplinovanja građana represijom državnih organa, kao i očekivanja podrške u Prijestonici kolaboracionaškoj politici obnove pogubnih velikodržavnih projekata u regionu“, kazao je Đukanović.

On je istakao da je Cetinju i njegovim građanima potrebno snaženje ekonomskog ambijenta i stvaranja pretpostavki za otvaranje novih radnih mjesta, privlačenje kredibilnih investitora i podsticanje lokalnih biznis inicijativa u cilju dostizanja višeg nivoa konkurentnosti i diverzifikacije poslovnih aktivnosti kroz dugoročne održive projekte.

„Podrška lokalnoj upravi na ovim projektima od strane izvršne vlasti mora postati ponovo konkretna i mjerljiva, ne smije kao u prethodne dvije godine biti samo licemjerno retorička“, rekao je Đukanović.

Đukanović je dodao da je uvjeren da će Cetinje u bliskoj budućnosti ostvariti svoje strateške okvire daljeg ekonomskog i društvenog razvoja, doprinoseći sveukupnom napretku Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije