fbpx
NaslovnicaCrna GoraDržavljanin Crne Gore uhapšen u međunarodnoj akciji

Državljanin Crne Gore uhapšen u međunarodnoj akciji

Podgorica, (MINA) – Četrdesetogodišnji državljanin Crne Gore T. Pavlović uhapšen je u velikoj međunarodnoj akciji kojom je razbijena kriminalna grupa koja se sumnjiči da je sarađivala na kolumbijskim kartelom u cilju šverca kokaina.

Prema navodima italijanskih medija, oni su ugovorili krijumčarenje sedam tona kokaina, koje je trebalo da bude prevezeno privatnim avionima u Italiju, piše Dan.

Kako se navodi, jedan avion trebalo je da preveze tonu kokaina.

Istraga švajcarskih, italijanskih i američkih nadležnih organa pokazala je da je droga iz Južne Amerike preko Brazila i Švajcarske trebalo da bude isporučena u Rim i Napulj.

Unos droge koji je planiran da se obavi, prema riječima italijanskih zvaničnika, odgovarao je godišnjim “potrebama” za rimsko, ali i šire nelegalno tržišge za prodaju narkotika.

Portal Romatoday prenio je da su, osim Pavlovića, u ovoj akciji na spisku osumnjičenih i Salvatore Kazamonika, koji je već u pritvoru, Silvano Mandolesi (52), kojem je prethodno izrečena mjera kućnog pritvora, Dorian Petoku (31), državljanin Albanije, i Marćelo Šiafini (52).

Istraga je pokrenuta u Brazilu, a akcija je nazvana “Brazilski loukost”, budući da je šverc trebalo da bude obavljen privatnim avionima.

Najčitanije