fbpx
NaslovnicaCrna GoraCetinja kulturna, istorijska i društvena osnova Crne Gore

Cetinja kulturna, istorijska i društvena osnova Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Cetinje predstavlja kulturnu, istorijsku, obrazovnu, diplomatsku i društvenu osnovu Crne Gore, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

On je čestitao 13. novembar – Dan Prijestonice, gradonačelniku Cetinja Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujačić i svim građanima.

„Cetinje predstavlja kulturnu, istorijsku, obrazovnu, diplomatsku i društvenu osnovu Crne Gore, a grandiozno kulturno-istorijsko nasljeđe Cetinje čini crnogorskom perjanicom“, navodi se u čestitki Dukaja.

Dukaj je kazao da je Cetinje, kao simbol crnogorskog slobodarstva, sa punim zaslugama Grad heroj, koji je vjekovima gajio najbolje crnogorske vrijednosti.

„Sa odličnim geografskim položajem, Cetinje na svom repertoaru ima mogućnosti i velike potencijale, kako u pogledu prirodnih resursa, tako i na polju kulture i ekonomije“, dodao je Dukaj.

On je poručio da Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom Prijestonici Cetinje da uspostavi efikasnu i otvorenu javnu upravu, koja je okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije