fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐeljošaj: Nijesmo dobili ponudu od Krivokapića

Đeljošaj: Nijesmo dobili ponudu od Krivokapića

Podgorica, (MINA) – Nosilac Albanske liste, Nik Đeljošaj, saopštio je da u utorak nijesu dobili ponudu za sastav nove Vlade od mandatara Zdravka Krivokapića.

“Nakon predstavljanja naših programskih zahtjeva, Krivokapić je ponudio Albanskoj listi Ministarstvo turizma i ekologije, kao i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Ponuđene su i funkcije pomoćnika ili državnih sekretara, dakle sedam dodatnih pozicija”, naveo je Đeljošaj na Fejsbuku.

Đeljošaj je kazao da je za njega veoma važna i podjela resora ostalih institucija, “sa posebnim naglaskom na bezbjedonosni sektor, kao i personalna rješenja za te resore”.

On je rekao i da je odluka za dijalog sa Krivokapićem bila opravdana.

“Ali naravno da nećemo biti dio vlade po svaku cijenu. Našim stavom po pitanju dijaloga pokazali smo političku zrelost i ozbiljnost u predstavljanju našeg naroda, a s druge strane željeli smo da vidimo i na djelu da li je poziv nove većine manjinskim partijama bio iskren ili samo formalnost”, naveo je Đeljošaj.

On je kazao da, nakon sprovedenih konsultacija članica liste sa stranačkim organima, uskoro očekuje sjednicu predsjedništva Albanske liste, “kako bi procijenili ozbiljnost ponude i konkretna rješenja koja je ponudio mandatar”.

“Svakako da ćemo ostati pri stavu odranije, a to je da radimo u interesu svog naroda i da očekujemo poštovanje u svakom nivou pregovaračkog procesa oko formiranja vlade”, zaključio je Đeljošaj.

Najčitanije