NaslovnicaCrna GoraCrnogorski karatisti poslije 33 sata stigli u Alborg

Crnogorski karatisti poslije 33 sata stigli u Alborg

Podgorica, (MINA) – Crnogorska karate reprezentacija nakon 33 sata putovanja doputovala je u Alborg, gdje će od petka do nedjelje nastupiti na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Loši vremenski uslovi i jak vjetar u Dubrovniku onemogućili su je da u srijedu preko Zagreba i Kopenhagena stigne do Alborga.

Umjesto za Zagreb uslijedilo je putovanje autobusom za Split, odakle su avionom preko Frankfurta stigli u Kopenhagen, gdje su prespavali i jutros nastavili put do Alborga.

Crnogorski karate na Evropskom prvenstvu predstavljaće 24 takmičara, sedam takmičara u katama i 17 u borbama.

U borbama nadmetaće se mlađi seniori Nenad Dulović (do 60), Stefan Gojčević (do 75), Ilija Radonjić (do 84) i Vasilisa Bujić (+68), juniori Janko Dževerdanović (do 61), Bojan Bošković (do 68), Andrija Fatić (do 76), Nemanja Jovović (+76), Jovana Strujić (do 53), Saša Bojović (do 69) i Milena Jovanović (preko 59).

Nastupiće i kadeti Božidar Jeknić (do 52), Nemanja Mikulić (do 57), Vladimir Vukčević (do 63), Anđela Ivanović (do 47), Milica Jeknić (do 54) i Leona Markić (preko 54).

U katama pojedinačno takmičiće se mlađi seniori Vladimir Mijač i Jovana Marić, juniori Kenan Nikočević i Ivana Bujković i kadet Vasilije Perović, kao i muški kadetsko-juniorski tim Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić.

Predvodiće ih selektori Žarko Raković, Radoslav Vukićević i Slavka Maksimović.

Sjutra, prvog takmičarskog dana, predviđena su takmičenja u katama pojedinačno za kadete, juniore i mlađe seniore, kao i borbe u konkurenciji kadeta.

Na tatami će mlađi seniori Vladimir Mijač i Jovana Marić, juniori Kenan Nikočević i Ivana Bujković i kadet Vasilije Perović u katama.

Mijač, bronzani sa SP u Džakarti 2015. godine, kazao je da na EP, kao i na svako takmičenje do sada, putuje maksimalno motivisan i spreman.

“Došao sam izuzetno motivisan i spreman, smatram da je forma odlično tempirana i da će se to odraziti sjutra na tatamiju. Zahvalio bih se trenerima karate kluba Bar, Almiru Cecunjaninu i Jozu Daboviću, kao i slektoru Jugoslavu Bukiliću koji su tome itekako doprinjeli. Naravno, ostatali takmičari reprezentacije imaju moju ogromnu podršku i želim im puno sreće”, kazao je MIjač agenciji MINA.

U borbama nastupiće Božidar Jeknić (do 52), Nemanja Mikulić (do 57), Vladimir Vukčević (do 63), Anđela Ivanović (do 47), Milica Jeknić (do 54) i Leona Markić (preko 54).

Najčitanije