fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Većinska Crna Gora želi građanski i pomiriteljski put

Bečić: Većinska Crna Gora želi građanski i pomiriteljski put

Podgorica, (MINA) – Ubjedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umjeren, pomiriteljski i pošten put, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je poručio da podanik i najamnik centara moći u Srbiji i u Crnoj Gori nikada neće biti ni po kojoj cijeni.

“Prijatelj građana Srbije i sluga isključivo naroda Crne Gore uvijek i do groba”, kazao je Bečić Vijestima.

Zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, na naslovnim stranama više srbijanskih tabloida, Bečić i premijer Zdravko Krivokapić označeni su kao “izdajnici”, da su “zabili Srbima nož u leđa” i “Srbe proglasili genocidnim narodom”.

Bečić je rekao da fabrika neistina i podvala centara moći i njihovih najamnika na različitim nivoima ne jenjava.

Bečić je naveo da su on i partija koju predvodi više puta u prethodnih nekoliko mjeseci satanizovani od ultracrnogorskih ili ultrasprskih pećinskih nacionalista, koji su “bili samo izvođači centara moći kojima uporno smetamo zato što nećemo da im služimo”.

“Svaki put smo izašli sve jači i jači, danas smo na istorijskom procentu podrške birača, zato što ubjedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umjeren, pomiriteljski i pošten put”, kazao je Bečić.

On je rekao da je najnovija fabrika neistina razobličena poslije sat vremena i da je to bio amaterski pokušaj satanizacije, koji je čak i ispod nivoa žute štampe, a kamoli iole ozbiljne politike.

“Upravo su istorijskim amandmanima poslanika Demokrata, Demosa, poslanice (Branke) Bošnjak najoštrije osuđeni svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije, a jasno precizirano i u Rezoluciju ugrađeno da srpski narod nije genocidan i zločinački, kao ni jedan drugi narod. Toliko o prvoj bezočnoj podvali”, naveo je Bečić.

Najčitanije