fbpx
NaslovnicaMina SportUsvojene novine u sistemu školskih sportskih igara

Usvojene novine u sistemu školskih sportskih igara

Podgorica, (MINA) – Program rada Crnogorskog školskog sportskog saveza za 2022. godinu predviđa uključivanje u sistem školskih sportskih igara mlađih kategorija, učenika i učenica petog i šestog razreda, odlučeno je na Skupštini te asocijacije.

Navodi se da će mlađe kategorije biti uključene u mini odbojci, mini rukometu, malom fudbalu i basketu tri na tri, kao i u šahu za učenice i učenike od prvog do šestog razreda.

Skupština je usvojila Program rada za 2022. godinu, kao i Izvještaj o radu za prethodnu godinu sa Finansijskim izvještajem.

Predsjednik Budo Vukićević kazao je novina kod starijih razreda osnovnih škola, kao i za srednjoškolce je basket tri na tri, koji do sada nije bio uključen u sistem školskih sportskih igara.

“Statut je dopunjen sa novim školskim sportskim društvima i to ŠSD Njegoš sa Cetinja i ŠSD Miloje Dobrašinović iz Bijelog Polja. Raduje nas što svake godine imamo sve veći broj škola koje su zainteresovane da osnuju školsko sportsko društvo i da se učlane u naš Savez”, rekao je Vukićević.

Uručena su i priznanja za sveukupne pobjednike u školskim sportskim igrama za 2021. godinu – Gimnaziji Slobodan Škerović u kategoriji srednjih škola i OŠ Jugoslavija u kategoriji osnovnih škola.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije