fbpx
NaslovnicaMina SportUpravni sud poništio rješenje Ministrstva sporta i mladih

Upravni sud poništio rješenje Ministrstva sporta i mladih

Podgorica, (MINA) – Upravni sud usvojio je tužbu Džudo saveza i poništio rješenje Ministrstva sporta i mladih, kojom je taj savez brisan iz registra sportskih organizacija Crne Gore, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da se Zakonom o upravnom sporu, presudom Upravnog suda, Džudo savez se vraća u prvobitno stanje, odnosno u Registar sportskih organizacija Crne Gore kao jedini nacionalni savez u oblasti džudo sporta.

Saopšteno je da se Judo savez briše iz Registra sportskih organizacija kao nacionalni savez u tom sportu.

“Upravni sud tom presudom potvrdio da je Ministarstvo sporta i mladih na čelu sa ministrom Nikolom Janovićem i direktorom direktorata za sport Milošem Lalevićem, svojim nezakonitim postupcima, omogućilo grupici ljudi da nezakonito osnuju organizaciju kojoj su dali ime Judo savez Crne Gore”, piše u saopštenju Džudo saveza.

Navodi se da je ministar Janović nakon toga uputio pismo Svjetskoj džudo federaciji, kojim je tražio da tu organizaciju prizna kao jedini nacionalni savez u oblasti džudo sporta.

“Nažalost najveću štetu, u prethodnom periodu imali su crnogorski takmičari, koji su u vrijeme donošenja ove nezakonite odluke Ministarstva sporta i mladih, bili veoma blizu olimpijske norme”, saopšteno je iz Džudo saveza.

Navodi se da su predstavnici Džudo saveza upoznali vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Vasilija Laloševića o aktivnostima bivšeg rukovodstva.

“Interes džudo sporta i džudista nikada nije bio u njihovim planovima, a jedina svrha njihovog djelovanja je bilo otimanje sredstava od džudo sporta. Sve to, uostalom, ubrzo će dobiti epilog u novim presudama na osnovu krivičnih prijava koje smo podnijeli boreći se za pravdu u džudo sportu”, piše u saopštenju Džudo saveza.
(kraj) eml/žug

Najčitanije

Rudar u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Rukometaši pljevaljskog Rudara plasirali su se u polufinale završnog turnira Kupa...