fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠehović: Manje brojni narodi u nedjelju daće pečat pobjedi građanske Crne Gore

Šehović: Manje brojni narodi u nedjelju daće pečat pobjedi građanske Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Manje brojni narodi u nedjelju će dati pečat pobjedi građanske Crne Gore, kazao je predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović.

Šehović je, na sjednici Opštinskog odbora (OO) rožajskog SD-a, rekao da su manje brojni narodi na svakoj istorijskoj raskrsnici pokazali apsolutnu lojalnost sopstvenoj državi, jer, kako je dodao, rezervne nemaju, kao i njenim vitalnim građanskim i nacionalnim interesima.

“Tako je bilo 2006. godine, a neka niko ne sumnja da će tako sigurno biti i u nedjelju, kada će masovno izaći na birališta i glasanjem za predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića glasati za sopstvenu budućnost i staviti pečat na pobjedu građanske Crne Gore”, rekao je Šehović.

Kako je saopšteno iz SD-a, Šehović je kazao se trenutno vodi odlučujuća borba za građansku, multietničku, multivjersku, evropsku Crnu Goru s jedne i nacionalističku i klerikalnu državu sa druge strane.

Potpredsjednik SD-a, Boris Mugoša, rekao je da aktuelna politička situacija u Crnoj Gori izaziva osjećaj nelagodnosti kod gotovo svakog čovjeka.

“Građanska, multietnička, evropska i evroatlanska Crna Gora je na ispitu. Ja sam siguran da će Rožaje, kao i uvijek do sada, biti uz takvu Crnu Goru”, kazao je Mugoša.

Predsjednik Savjeta SD-a, Ivan Brajović, istakao je da je pred građankama i građanima jednostavan izbor – između pristojne i neke druge Crne Gore.

“Današnji politički prostor toliko je ukaljan i prljav da je gotovo nemoguće boraviti u njemu. Protiv toga se moramo boriti i taj izbor pravimo prvo u nedjelju, a onda 11. juna”, rekao je Brajović.

Predsjednik OO SD Rožaje, Faruk Kalač, naglasio je značaj Rožaja na svakoj prekretnici koja je zadesila Crnu Goru u njenoj modernoj istoriji.

“Ne smijemo zaboraviti da je odavde pošlo ono najglasnije “da” 2006. godine i da je odavde evropska Crna Gora uvijek dobijala najsnažniju podršku u prelomnim trenucima za njenu sudbinu”, kazao je Kalač.

On je kazao da ne treba sumnjati u to da će Rožajke i Rožajci biti na visini zadatka u nedjelju.

“A nakon toga ne sumnjajte da će SD Rožaja, zajedno sa našim sugrađankama i sugrađanima, biti na visini zadatka 11. juna. Mi druge kuće osim Crne Gore nemamo”, kazao je Kalač.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije