fbpx
NaslovnicaCrna GoraČarapić: Uprava policije pokušala da obmane javnost

Čarapić: Uprava policije pokušala da obmane javnost

Podgorica, (MINA) – Uprava policije je, tvrdnjom da njeni službenici ne obezbjeđuju depo Višeg suda i citiranjem odredbi zakona koji je prestao da važi još 2021. godine, pokušala da obmane javnost, ocijenio je funkcioner Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić.

Iz Uprave policije su ranije, reagujući na izjavu Čarapića da su oni primarno odgovorni za propust oko iskopavanja tunela ispod zgrade Višeg suda, naveli da službenici Odsjeka za obezbjeđenje objekata i diplomatsko–konzularnih predstavništava nemaju pristup prostorijama depoa, niti ga obezbjeđuju.

Čarapić je kazao da je Uprava policije, u svom reagovanju na njegov javni poziv da se podnese odgovornost za kompromitaciju države kod slučaja tunela između privatnog stana i depoa Višeg suda, potvrdila njegove navode.

Uprava policije je, kako je rekao, samo pojačala argument da ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i vršilac dužnosti direktora policije Nikola Terzić treba da podnesu ostavke.

“Citiranjem odredbi zakona koji je prestao da važi još 2021. godine, držim da je Uprava policije pokušala da obmane i mene kao poslanika, ali i širu javnost, što je samo po sebi osnov po kom se može tražiti odgovornost starješine ovog organa”, naveo je Čarapić.

On je rekao da je činjenica, i da je to i Uprava polcije potvrdila u svom saopštenju, da su upravo oni obezbjeđivali unutrašnjost zgrada pravosudnih organa u Njegoševoj ulici.

Čarapić je naveo da nije bitna okolnost da li je to trebalo da rade oni, ili neko drugi.

Prema riječima Čarapića, ako su oni ti koji obezbjeđuju prostor, onda su oni ti koji su odgovorni za obezbjeđenje tog prostora.

“Ukoliko je trebalo da sud organizuje sopstveno obezbjeđenje, a po zakonu jeste, onda je odgovornost predsjednika suda što to nije organizovano, a njegovu odgovornost svakako nijesam izuzeo u mojoj reakciji”, dodao je Čarapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije