fbpx
NaslovnicaMina SportOdbojkašicama zlato, odbojkaši četvrti u Trebinju

Odbojkašicama zlato, odbojkaši četvrti u Trebinju

Podgorica, (MINA) – Učenice podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” osvojile su zlatnu medalju, dok je muška ekipa barske Gimnazije “Niko Rolović” bila četvrta na Evropskom prvenstvu u odbojci, koje je u organizaciji Evropske federacije za školski sport održano u Trebinju.

Podgoričkom timu su pripale i tri individualne nagrade – Kristina Božović je proglašena za najbolju (MVP) igračicu i najboljeg korektora prvenstva a Una Mitrović za najboljeg tehničara.

Članice ženske odbojkaške ekipe podgoričke Gimnazije, pored njih dvije, bile su još: Maša Simović, Sanja Rudan, Mija Milić, Anastasija Anđelić, Marija Cvijović, Marija Popović, Ksenija Krunić i Manja Vuković.

Predvodio ih je trener Marko Garčević.

Gimnazijalci iz Bara su, nakon sjajnih igara u grupi, poklekli u polufinalu, a onda su poslije velike i neizvjesne borbe izgubili i meč za bronzu poslije tri seta od 13. Beogradske gimnazije.

Za ekipu profesora Lazara Macanovića u Trebinju su nastupili: Luka Vujošević, Damir Ramović, Božidar Petković, Ivan Martinović, Nikola Rabrenović, Jovan Drešić, Luka Lojić, Balša Milatović, Dario Karanikić i Aleksandar Smolović.

U ekspediciji Crnogorskog školskog sportskog saveza bili su još profesor Jovan Lepetić, koji je bio vođa delegacije i odbojkaški sudija Vladimir Perazić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije