fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorskim karatistima 18 medalja u Samoboru

Crnogorskim karatistima 18 medalja u Samoboru

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatisti nastup na Gran priju Hrvatske u Samoboru završili su sa 18 medalja – po šest zlatnih, srebrnih i bronzanih.

Drugog takmičarskog dana osvojene su tri zlatne, pet srebrnih i četiri bronzane.

Zlatne medalje osvojili su kadet u borbama Nenad Đuričić (Bijela, do 63) i Jovana Damjanović (Omladinac, do 61) i Neda Beljkaš u katama (Potoci, do 13 godina).

Srebrni su bili kadeti Jusuf Saljiu (Omladinac, do 52) i Vuk Vučinić (Iskra, do 63), kao i Veselin Škatarić (Omladinac, 11-12, do 44), Filip Ilinčić (Omladinac, 11-12, do 54) i Ines Terzić (Omladinac, 11-12, preko 54).

Bronzanim odličjima okitili su se kadeti Anes Arifaj (Iskra, do 70) i Mihailo Gojaković (Bar, preko 70), kao i Lazar Ivanović (Panter, dječaci do 11) i Luka Klačar (Potoci, do 14).

Foto: KSCG

Zlatne medalje prvog takmičarskog dana osvojili su juniori Balša Vojinović (Iskra, do 55), Andrija Danilović (do 68, Omladinac) i Helena Backović (do 48, Omladinac).

Srebrni je bio mlađi senior Bara Lazar Jovović (do 75), dok su bronzana odličja osvojili junior Omladinca Emre Saljiu (do 76) i mlađi senior Bara Nemanja Jovović (preko 84).

Turnir u Samoboru bio je posljednja provjera crnogorskim karatistima za šampionat Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore, koji je na programu od 3. do 5. februara.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije