fbpx
NaslovnicaMina SportČelnici Atletskog saveza gosti Laloševića

Čelnici Atletskog saveza gosti Laloševića

Podgorica, (MINA) – Planirana izgradnja atletskog stadiona u Podgorici i organizacija izbornog Kongresa Evropske atletske federacije u Crnoj Gori bile su teme sastanka Ministra sporta i mladih Vasilija Laloševića i čelnika Atletskog saveza.

Na sastanku je razgovarano i potpisivanju Memoranduma o saradnji sa Balkanskim atletskim savezom i Atletskim savezom Srbije.

Crnogorski savez obratio se Evropskoj atletskoj federaciji da želi da bude domaćin Kongresa 2027. godine.

Lalošević je najavio posjetu predsjednika Evropske atletske federacije Dobromira Karamarinova i Balkanske atletske federacije Slobodana Brankovića.

Konstatovano je da će Savez uputiti pismo gradonačelnici Podgorice Oliveri Injac, kako bi organizovali zajednički sastanak i sa predstavnicima Ministarstva sporta i mladih, tokom kojeg bi precizirali realizaciju izgradnje atletskog stadiona.

Predsjednik Atletskog saveza, Milorad Vuletić, kazao je da su u fazi izrade idejnog projekta, dok će glavni projekat dobiti od Atletskog saveza Srbije, nakon potpisivanja Memoranduma saradnje.

Lalošević je kazao da je svojim prisustvom na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti pokazao punu podršku koje Ministarstvo daje Atletskom savezu.

“Naši atletičari i sjajna Marija Vuković koja je i pored povrede dala sve od sebe, zaslužuju bolji tretman i bolje uslove. Ministarstvo sporta i ja kao ministar, pokušaćemo sve što je u našoj mogućnosti da im pomognemo u tome”, kazao je ministar Lalošević.

Na sastanku je razmatrana i mogućnost organizacije festivala Dječije atletike, kao i saradnje sa srpskim atletskim savezom na projektu Brzinom do zvijezda za učenike osnovnih škola a u cilju pronalaženja najtalentovanijih za bavljenje atletikom.

Sastanku su prosustvovali i direktor Direktorata za sport u Ministarstvu sporta i mladih Zoran Jojić i generalni sekretar Saveza Milan Madžgalj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...