fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaTalentovana Savković prvo pojačanje Budućnost Bemaksa

Talentovana Savković prvo pojačanje Budućnost Bemaksa

Podgorica, (MINA) – Talentovana košarkašica hercegnovskog Primorja, Jovana Savković prvo je pojačanje Budućnost Bemaksa za narednu sezonu, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Savković, koja ima 15 godina i 173 centimetra, za hercegnovski klub nastupala je u svim uzrasnim kategorijama.

Ona je u tek završenoj sezoni igrala za sve tri selekcije Primorja, a bila je i dio ekipe koja je nastupala u WABA ligi do 17 godina.

Kao pozajmljena igračica igrala je WABA ligu do 15 godina za Budućnost Bemaks.

Savković je kazala da joj je čast što dolazi u Budućnost i da je to veliki iskorak u njenoj karijeri.

“Trudiću se da opravdam očekivanja ljudi iz kluba.
Želim da se zahvalim Primorju za sve godine uspješne saradnje i da im poželim puno sreće u daljem periodu”, kazala je na Savković na konferenciji za novinarte.

Foto: ŽKK Budućnost Bemaks

Ona je prva košarkašica u istoriji WABA lige, u konkurenciji do 15 godina, koja je dva puta uzastopno proglašena za najkorisniju igračicu regularnog dijela sezone.

Prošle godine je bila MVP u dresu Primorja iz Herceg Novog sa prosjekom od 28,1, a u sezoni 2019/20 kao igračica Budućnost Bemaksa sa indeksom 30,1.

Savković, koja je članica i kadetske reprezentacije Crne Gore, je prvi strijelac U17 WABA lige (239 poena na 12 mečeva), ostvarila je najviše asistencija 78 (u prosjeku 6,5).

Predsjednik podgoričkog kluba, Zoran Vujičić kazao je da angažovanjem Savković nastavlja se projekat okupljanja najtalentovanijih crnogorskih košarkašica.

“Prošle sezone, u kojoj smo premašili očekivanja i uspjeli da stignemo do trofeja u WABA ligi, podmladili smo ekipu i napravili priličan zaokret, jer smo tako reći u vatru bacili nekoliko djevojčica, poput Marije Leković, Zorane Radonjić, Maje Bigović i Anastasije Drobnjak. Posebnoi zbog čega smo prilično zadovoljni postinutim i rezultatom i činjenicom da je u ozbiljnu afirmaciju krenulo nekoliko naših mladih igračica”, rekao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, to je nastavak višegodišnje vizije da iz godine u godinu u prvom timu imaju sve više mlađih igračica, koje će biti budućnost crnogorske košarke.

“Pokušavali smo i sada mogu reći i da smo uspjeli u jednom izazovnom projektu da tokom prethodnih godina okupimo sve najtalentovanije igračice, da ih zajedno sa Lovćenom forsiramo i ono najbolje gurnemo u prvi tim, a sve u cilju da pravimo bazu za našu reprezentaciju”, rekao je Vujičić.

On je istakao da je Savković već neko vrijeme skrenula pažnju na sebe igrama u Primorju, ali i u nacionalnim selekcijama.

“Radi se o velikom potencijalu i minule sezone nastupala je za pozajmicu za naš U15 tim u WABA ligi, što je bio samo uvod u ovo. Smatram da smo sa Jovanom zaokružili priču da imamo trenutno najbolje djevojčice na okupu i da je to potvrda želimo da afirmišemo crnogorske talente”, rekao je Vujičić.

Trener Vladan Radović, koji je sa talentovanom košarkašicom sarađivao i u kadetskoj reprezentaciji, kazao je da mu je drago što je odlučila da karijeru nastavi u podgoričkom klubu.

“Radi se o izuzetno talentovanoj djevojčici, a siguran sam da zna da je taj talenat samo put da joj lakše bude do visina kada je košarka u pitanju. Imaće podršku i naše strpljenje, svjesni smo da je to dijete od 14 godina, prelazi u seniorsku košarku i moramo biti pažljivi, ali vjerujem da može biti lijepa priča ne samo Budućnosti, nego uopšte crnogorske košarke”, zaključio je Radović.

Najčitanije