fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaSeniori počeli pripreme, prvi dio na Zlatiboru

Seniori počeli pripreme, prvi dio na Zlatiboru

Podgorica, (MINA) – Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se u Podgorici i počela pripreme za pretkvalifikacije za Evropsko prvenstvo, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.

Biće to prvo okupljanje od februarskog prozora kvalifikacija za Eurobasket.

Saopšteno je da se selekcija, nakon redovnih i PCR testiranja, seli na Zlatibor gdje će odraditi prvi dio priprema.

“Prvi put još od samog starta 2008. godine imamo pretkvalifikacije jer se nažalost nijesmo plasirali na Eurobasket. Bićemo na Zlatiboru, odradićemo tamo 12 dana. Nakon toga idemo za Skoplje, gdje ćemo 2. i 4. odigrati dvije utakmice sa Makedonijom i 5. avgusta smo u Podgorici. Tu ćemo još tri dana trenirati do 9. avgusta kada ulazimo u balon,” rekao je selektor Boško Radović.

Na spisku za pripreme su: Marko Todorović, Nemanja Đurišić, Filip Barović, Dino Radončić, Aleksa Popović, Nikola Ivanović, Danilo Nikolić, Zoran Nikolić, Petar Popović, Džastin Kobs, Miloš Popović, Mašan Vrbica, Vasilije Baćović, Marko Kljajević, Pavle Đurišić, Igor Drobnjak, Radosav Spasojević, Milija Miković i Jovan Kljajić.

Kjajić je neposredno pred dolazak povrijedio palac ruke, pa će se nakon dodatnih pregleda znati koliko može da pomogne.

“Pripreme danas počinje 14 košarkaša, igrači iz Budućnosti koji su posljednji završili obaveze i imali ove godine puno utakmica i previše, oni imaju tri četiri dana duže za odmor i priključiće se pripremama 25. jula”, poručio je selektor.

Rivali u pretkvalifikacijama biće Danska i Island.

Igraće svi po četiri meča, a dvije ekipe plasiraće se u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Indoneziji, Japanu i Filipinama.

“Imamo težak zadatak. Pretkvalifikacije protiv Islanda i Danske. Niko više nije za potcijeniti, favorita na papiru i bez papira, mislim da više nema to pokazuju i posljednja dešavanja u evropskoj i svjetskoj košarci. Moramo maksimalno ozbiljno shvatiti zadatak, jer maltene od ovoga zavisi budućnost seniorske reprezentativne košarke u naredne dvije godine. Gledaćemo da se što bolje pripremimo i da spremni dočekamo te četiri utakmice koje ćemo igrati u Podgorici”, zaključuje Radović.

Mečevi pretkvalifikacija biće odigrani u Bemax areni od 12. do 18. avgusta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije