fbpx
NaslovnicaMina SportPopović: Crna Gora dobila tešku grupu

Popović: Crna Gora dobila tešku grupu

Podgorica, (MINA) – Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore dobila je tešku grupu na Svjetskom prvenstvu u Španiji i neće joj biti nimalo lako, kazala je selektorka Bojana Popović.

Crna Gora je voljkom žrijeba u Kasteljonu svrstana u grupu A sa Francuskom, Angolom i Slovenijom.

Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

Prvi protivnik, 3. decembra biće Slovenija, dva dana kasnije rival je Angola, dok je za 7. decembar zakazan duel protiv olimpijskog šampiona, Francuske.

Popović je istakla da je sistem takmičenja u kojem su 32 reprezentacije specifičan i da je sreća bitan faktor na žrijebu.

“U donjem kosturu, odnosno u grupama E, F, G i H je dosta azijskih reprezentacija, kao i nekoliko po kvalitetu, slabijih evropskih timova, dok su u grupama A, B, C i D, uglavnom sve najjače evropske selekcije i afričke koje se izdvajaju po kvalitetu. Neće biti nimalo lako, jer sistem takmičenja je takav da nemamo prava na grešku”, kazala je Popović.

Prema njenim riječima, crnogorska reprezentacija već u preliminarnoj fazi mora biti na maksimalnom nivou.

“Prenose se bodovi, a potom samo dvije selekcije iz glavne runde, idu u eliminacionu fazu. Moramo da se spremimo na najbolji način, da u svakom meču budemo na potrebnom nivou, ukoliko želimo dobar rezultat, moramo i protiv najjačih protivnika”, kazala je Popović.

Ona vjeruje da će crnogorske rukometašice izvuči pouke nakon Olimpijskih igara u Tokiju i da će unaprijediti neke segmente u igri koji mogu biti na višem nivou.

“Nadam se da će djevojke biti spremnije i u boljoj formi nakon prvog dijela Lige šampiona”, kazala je Popović.

Francuska je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je Angola na tom takmičenju bila rival crnogorskim rukometašicama u grupi.

Slavile su crnogorske rukometašice u tom duelu, kao i protiv Slovenije, u grupnoj fazi na prethodnom Evropskom prvenstvu koje je u decembru prošle godine održano u Danskoj.

Na šampionatu će prvi put učestvovati 32 selekcije, a domaćini će od 2. do 19. decembra biti gradovi Kasteljon, Granoljers, Liria i Torvieha.

U preliminarnoj fazi ekipe su podijeljene u osam grupa.

Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirane selekcije.

Nakon glavne runde koja će se igrati u okviru četiri grupe sa po šest timova, po četiri prvoplasirane selekcije osiguraće plasman u četvrtfinale.

Biće to šesto učešće za Crnu Goru na prvenstvima svijeta, a najbolji rezultat ostvaren je osvajanjem petog mjesta na prethodnom, koje je 2019. godine održano u Japanu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije