fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaKošarkaški savez: Od 48 urađenih testova tri pozitivna

Košarkaški savez: Od 48 urađenih testova tri pozitivna

Podgorica, (MINA) – Od urađenih 48 testova, tri učesnika kampa Košarkaškog saveza u Tivtu bila su pozitivna na koronavirus, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da su urađena testiranja košarkaša, košarkašica i članova stručnih štabova sa kampova u Tivtu i Bijelom Polju.

Navodi se da inficirani košarkaši nijesu bili u kontaktu sa predsjednikom Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) Veselinom Barovićem i da to nije mogao biti izvor infekcije.

“Košarkaši su dobrog zdravstvenog stanja, kao i predsjednik KSCG koji je u međuvremenu bio negativan na kontrolnom testu na koronavirus čime je potvrđeno da je ozdravio”, piše u saopštenju.

Navodi se da su ostali testirani mladi i seniorski reprezentativci koji su trenirali u Tivtu, seniorske reprezentativke sa kampa u Bijelom Polju, i članovi stručnih štabova bili negativni na Kovid-19.

“Svi testirani tokom perioda čekanja rezultata pokazali su veliku disciplinu i odgovornost, poštujući mjere i preporuke Instituta za javno zdravlje izbjegli su bilo kakav rizik od širenja infekcije”, piše u saopštenju.

Savez je saopštio da, poštujući pravo na privatnost, neće objavljivati imena oboljelih koji su dobrog zdravstvenog stanja.

“Savez će do popravljanja epidemiološke situacije pauzirati planirane aktivnosti, a o narednim akcijama javnost će biti na vrijeme informisana”, piše u saopštenju Košarkaškog saveza.

Najčitanije