fbpx
NaslovnicaMina SportGojković objavio spisak za Roterdam

Gojković objavio spisak za Roterdam

Podgorica, (MINA) – Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača koji će nastupi na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Roterdamu od 14. do 21. februara.

Na spisku su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Uroš Čučković, Marko Petković, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović i Slaven Kandić.

Kao rezervni igrači koji putuju za Roterdam, u slučaju da neko od reprezentativaca bude pozitivan na koronavirus su, Aljoša Mačić i Petar Tešanović.

Gojković je kazao da se reprezentacija prvi put pripremala u specifičnim uslovima i da su igrači ispoštovali gro tih pravila tokom turnira u Podgorici.

“Pogotovo posljednjih deset dana kada smo bili u balonu, koji smo samoiniciajtivno napravili. Imali smo odlične uslove na bazenu gdje su nam stvorili priliku da budemo sami i da se ne miješamo sa drugima, kao i dovoljno termina. Isto tako u hotelima Ramada i Perla je sve bilo na izuzetnom nivou. Sproveli smo onoliko koliko smo planirali, koliko smo mogli”, rekao je Gojković.

On je naglasio da su svi igrači negativni pred put za Roterdam, ali da i dalje strijepi jer ih i tamo čekaju testirnja, a onda i tokom turnira.

“Specifična situacija, neki ljudi praktično ne izlaze iz kuća pa se inficiraju virusom. Trudimo se da ispoštujemo sve na najbolji mogući način. Zahvalio bih se Institutu za javno zdravlje Crne Gore, direktoru te institucije koji je imao sjajnu komunikaciju sa doktorom naše reprezentacije Vladimirom Dedovićem, kao i epidemiolozima”, kazao je Gojković.

Crna Gora će na startu kvalifikacionog turnira 14. februara, igrati sa Turskom (17.30).

Narednog dana sastaće se sa Kanadom (17.30), dok je za 16. februar zakazan meč sa Brazilom (13).

Derbi sa Grčkom je 17. februara (16), a za kraj takmičenja po grupama crnogorski vaterpolisti igrać narednog dana sa Gruzijom (13).

U grupi B su Hrvatska, Njemačka, Rusija, Francuska, Holandija i Rumunija.

Najbolje četiri ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale, dok će tri najbolje reprezentacije sa turnira izboriti plasman na Olimpijske igre.

“Imaćemo, uslovno rečeno, tu lakšu grupu, ali već od Kanade kreću zahtjevne utakmice i koje bi trebalo da podižu formu. Meč sa Grčkom odlučuje o prvom mjestu i lakšim rivalima, ali moramo ići utakmicu po utakmicu. Da polako podižemo formu za posljednja tri dana takmičenja, počev od četvrtfinala kada će se odlučivati o plasmanu”, kazao je Gojković.

Crnogorska ekspedicija večeras putuje za Istanbulu, odakle će u petak ujutro otputovati za Amsterdam i nastaviti autobusom za Roterdam.

U stručnom štabu su, osim Gojkovića, još pomoćni treneri Miloš Šćepanović i Miodrag Matković, doktor Vladimir Dedović, fizioterapeut Dejan Mihajlović i video analiza Milan Ćirović.

Svjetska plivačka vaterpolo federacija zbog pandemije virusa COVID-19 donijela je i posebno pravilo, ukoliko tri osobe iz ekspedicije tokom turnira budu pozitivne na koronavirus (igrači, stručni štab ili neka druga osoba iz ekspedicije), reprezentacija se momentalno diskvalifikuje sa takmičenja.

Najčitanije

Unija slobodnih sindikata

Odlukom Vlade spriječeno dalje osipanje kadra Instituta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odlukom Vlade da isplati jednokratnu novčanu pomoć radnicima Instituta „Simo Milošević“,...