fbpx
NaslovnicaMina SportĐukić startovao pobjedom

Đukić startovao pobjedom

Podgorica, (MINA) – Branilac trofeja, Nikola Đukić ostvario je pobjedu na startu 72. pojedinačnog seniorskog prvenstva Crne Gore u šahu.

Prvi favorit savladao je u prvom kolu Darija Alivodića.

Foto: ŠSCG

Uspješni na startu bili su i ostali konkurenti za visok plasman velemajstor Dragiša Blagojević, intermajstori Blažo Kalezić i Luka Drašković, FIDE majstori Aleksandar Tomić, Miloš Pečurica, Armin Mušović i Andrej Šuković.

Za visok plasman konkurišu i svjetski prvak za slabovide i slijepe Predrag Nikač, Bogdan Podlesnik, Dragan Popadić, Vlastimir Bujišić i predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Jovan Milović.

Najprijatnije iznenađenje dana predstavlja pobjeda Danila Pobora nad velemajstorom Nebojšom Nikčevićem.

Foto:ŠSCG

Mladi Cetinjanin uspio je da kazni riskantnu žrtvu figure iskusnog velemajstora.

Organizator prvenstva je Šahovski savez Crne Gore u saradnji sa ŠK Budućnost, dok je pokrovitelj Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore.

Za titulu nadmeće se 37 igrača, među kojima je 15 igrača sa međunarodnim titulama (tri velemajstora, pet internacionalnih majstora i sedam fidemajstora).

Igraće se devet kola po švajcarskom sistemu, a zbog racionalizacije po prvi put će se dva dana igrati po dva kola, tako da će turnir trajati sedam dana.

Takmičenje na galeriji diplomatske kule Kapital plaze, čiji je nagradni fond 4.200 eura, otvorio je počasni potpredsjednik Evropske šahovske unije i član Upravnog odbora Šahovskog saveza Crne Gore, Veselin Drašković.

Sjutra su na programu dva kola, a partije se mogu pratit preko sajta Šahovskog saveza Crne Gore, sahcg.me.

Najčitanije

Akcija za socijalnu pravdu

Krivična prijava VDT-u zbog dodjele koncesije u Nikšiću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Akcija za socijalnu pravdu (ASP) uputila je Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT)...