fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSPored prazničnog bazara i dekoracije, atrakcija u Portonovom i nova Mercedes E-klasa

Pored prazničnog bazara i dekoracije, atrakcija u Portonovom i nova Mercedes E-klasa

Proteklog vikenda u Portonovom je otvoren praznični bazar, a pored impozantne jelke, dekoracije i prazničnih delicija pažnju svih posjetilaca privukla je i nova E-klasa. Mercedes-Benz je 2023. otvorio novo poglavlje za poslovnu limuzinu, te tako nova E-Klasa utabava put u prelasku sa motora sa unutrašnjim sagorijevanjem na električni pogon. Istovremeno, njena nova elektronska arhitektura omogućava sveobuhvatno digitalno korisničko iskustvo.

Sve ljubitelje automobile će oduševiti vijesti da nova E-klasa ima proporcije klasične limuzine dizajna “tri kutije, a najvažnije unaprijeđenje na zadnjem dijelu uključuje dvodjelna LED svijetla. Instrument tabla omogućava digitalno iskustvo u unutrašnjosti, a kada je u pitanju prostranost, E-klasa je jedan od favorita u svom segmentu. Vozač ima više prostora nego kod prethodnog modela, a putnici pozadi imaju posebno više prostora  za noge. Nova E-klasa je dostupna i sa Technology paketom kao opcionom opremom.

E-klasa kao dugogodišnja priča o uspjehu

Mercedes-Benz je proizveo više od 16 miliona vozila srednje klase od 1946. godine. Naslijeđe E-klase seže u najranije dane Brenda, a početkom 20. vijeka, prethodne kompanije iz kojih je nastao Mercedes-Benz su na tržište izbacile odgovarajuća vozila.

Serija modela 124 koja se proizvodila od 1984. do 1995. nosila je ime E-klasa po prvi put od sredine 1993. godine. Prednja strana “dvostrukih farova” i inovativna tehnologija bile su karakteristične za seriju modela 210 lansirane 1995. godine. E-klasa serije modela 211 je lansirana početkom 2002. godine. E-Klasa 212 (limuzina i karavan) i 207 (Serija modela Cabriolet i Coupe) uslijedila je 2009. godine. Mercedes-Benz E-klasa modela serije 213 je debitovala 2016. godine, a od 2017. prvi put i kao All-Terrain. Pored toga, tu su i kupei i kabrioleti iz serije 238.

Portonovi praznični bazar i koncerti

Posjetioci u Portonovom će E-klasu i praznični bazar moći da posjete do 7. januara.

Na bazaru svoje proizvode predstavljaju neki od ugostitelja koji su posjetiocima u Portonovom poznati sa prethodnih bazara, Auntie’s House (Tetkina kućica), Koffein, La Petite Maison (Maison du Monde), One&Only Portonovi, Boka Chefs, Santa Clause Station (Idea), a tu su i oni koji se prvi put predstavljaju na ovom bazaru, Square Sweets, Square Pub i Gastro Pub 3.

Na Marina trgu su organizovani svakodnevni koncerti, a do kraja praznične sezone u Portonovi stižu još   i Michael Jackson Tribute band, Marijana Zlopaša, Ida Prester i Lollobrigida, Mostar Sevdah Reunion, MKDSL, klapa Kaše, Trio Gušt, Tijana Bogićević, bendovi Low Voltage, Remake, Ognjen Gvozednović, Girls Boys and Toys, DJ Burak Yeter i Symphony Orchestra koji će izvoditi najbolje hitove 80-ih.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, a da pogledate koji vas događaji očekuju u Portonovom posjetite link.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije