fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSZaposleni Crnogorskog Telekoma organizovali novu akciju dobrovoljnog davanja krvi

Zaposleni Crnogorskog Telekoma organizovali novu akciju dobrovoljnog davanja krvi

Volonterski klub Crnogorskog Telekoma organizovao je redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene, prvu u 2020. godini. Akciji koju Telekom tradicionalno organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, odazvalo se dvadesetak zaposlenih, mahom višestrukih ali i novih davalaca.

„Ovakvim akcijama želimo da skrenemo pažnju na činjenicu da je krv neophodna svakodnevno jer se u Zavodu za transfuziju krvi dnevno pripremi do 150 komponenata krvi za potrebe zbrinjavanja pacijenata širom Crne Gore, te da je prema zvaničnim statistikama svakom četvrtom čovjeku neophodna transfuzija krvi tokom života. Zbog toga je neophodno da se na dobrovoljno davanje krvi odluči što više građana i kompanija.“ – kazao je Matija Otašević, PR Crnogorskog Telekoma.

 

Iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore podsjećaju da krv može dati svaka zdrava osoba starosti od 18 do 65 godina, nakon obavljenog laboratorijskog i ljekarskog pregleda. Žene mogu dati krv tri puta, a muškarci četiri puta godišnje. Davanje krvi nije bolno i ne stvara naviku, a traje 5 do 7 minuta.

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...