fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZnačaj Bara za crnogorsku privredu veliki

Značaj Bara za crnogorsku privredu veliki

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Značaj Bara za crnogorsku privredu je veliki, ocijenio je lider Grđanskog porketa URA, Dritan Abazović i dodao da je taj grad, zahvaljujući njegovoj burnoj istoriji i tradiciji, postao važno turističko mjesto.

„Na aktuelnoj, ali i svakoj drugoj lokalnoj vlasti, je da interese građana i grada stavi u prvom planu, a zanemari interese krupnog kapitala. Bar mora njegovati svoja prirodna bogatstva i brižljivo uređivati prostor”, naveo je Abazović u čestitki povodom Dana Opštine Bar.

On je, kako je saopšteno iz Građanskog porketa URA, kazao da je Bar grad sa bezbroj bogatstava, materijalnih i duhovnih, i da je to veliki kapital tog grada.

“Na dan Bara valja se podsjetiti da jednako onako koliko nam je on dao dužni smo i da mu vratimo. I koliko god bili željni da mu se odužimo, to nikada u potpunosti nećemo uspjeti. Bar je adresa na kojoj su od davnina njegovani multikulturalnost, multikonfesionalnost i suživot svih građana, bez obzira na njihovu pripadnost i opredjeljenje. Zato je Bar i mjesto koje predstavlja građansku Crnu Goru u malom”, navodi se u čestitki Abazovića.

Prema njegovim riječima, Bar je grad u kojem se gradila država Crna Gora.

„Stoga je njegov dan, 24. novembar, veliki i značajan datum za sve dobronamjerne subjekte u crnogorskom društvu“, zaključio je Abazović.

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...