fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada o tehničkom rebalansu sljedeće sedmice

Vlada o tehničkom rebalansu sljedeće sedmice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija spremilo je tehnički rebalans ovogodišnjeg budžeta koji bi trebalo Vlada da utvrdi na sjednici sljedeće sedmice.

Tehnički rebalans se morao uraditi zbog nove ogranizacione strukture izvršne vlasti u kojoj je 18 ministarstava i dva ministra bez portfelja, umjesto 12 resora koliko ih je bilo u prethodnoj Vladi, pišu Vijesti.

”Tehničkim rebalansom ključne cifre u budžetu nijesu mijenjane, već je samo urađena nova preraspodjela u okviru budžetskih jedinica koja je bila neophodna zbog nove organizacione strukture. Potrebno je da se parlament o ovom predlogu izjasni tokom maja da bi ministarstva počela da funkcionišu, odnosno, da izmiruju obaveze, a u prvom redu plate”, objasnio je izvor lista iz Vlade.

Nova uredba o organizaciji i načinu rada državne uprave objavljena je u Službenom listu 6. maja, čime je stvoren osnov da se krene u izradu tehničkog rebalansa.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je prošle sedmice u parlamentu tokom rasprave o izmjenama i dopunama zakona o akcizama i porezu na dodatu vrijednost (PDV) kazao da će od ekonomskih kretanja u narednom periodu zavisi da li će biti potreban suštinski rebalans budžeta.

Jedna od novina u novoj organizacionoj strukturi Vlade biće da ministarstva mogu imati tri državna sekretara umjesto po dva kao što je do sada bio slučaj.

U novoj raspodjeli će biti 36 sekretara, a ministri bez portfelja neće imati državne sekretare.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije