Naslovnica MINA Business Vlada izdvaja 410 hiljada EUR za nove projekte

Vlada izdvaja 410 hiljada EUR za nove projekte

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će izdvojiti blizu 410 hiljada EUR za realizaciju četiri projekta, za koje je Uprava javnih radova danas potpisala ugovore sa najpovoljnijim ponuđačima u postupku javne nabavke.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću saopšteno je da je u cilju pune valorizacije planinskog centra Kolašin 1600, ugovorena druga faza izgradnje parkinga, u vrijednosti od oko 70 hiljada EUR.

Radovi su kroz tendersku proceduru povjereni preduzeću Crnagoraput, a rok izvršenja je 20 dana od uvođenja izvođača u posao.

“Na istoj lokaciji u toku je i rekonstrukcija pristupne saobraćajnice, od ski centra Kolašin 1450 do Kolašin 1600, koja se realizuje u fazama. U okviru druge faze, Uprava javnih radova i Crnagoraput ugovorili su završne radove, u vrijednosti od blizu 70 hiljada EUR, koji bi trebalo da budu završeni u roku od 20 dana od uvođenja izvođača u posao”, navodi se u saopštenju.

Novi radovi predviđeni su i na bjelopoljskoj strani Bjelasice, gdje je u toku izgradnja puta od Jasikovca do novog ski centra Cmiljača.

Riječ je o zahtjevnom građevinskom poslu, tokom kojeg se ispostavilo da je na pojedinim mjestima neophodno ugraditi posebna inženjerska rješenja, u cilju povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Dodatne radove u vrijednosti od oko 230 hiljada EUR izvešće preduzeće “Toškovići”, a rok završetka je 30 dana od uvođenja u posao.

Takođe, sa projektanskom kućom Hydrogis System ugovorena je izrada glavnog projekta regulacije korita rijeke Popče i kanalizacione mreže u Opštini Petnjica.

Vrijednost tog posla je skoro 40 hiljada EUR, pri čemu se projektant obavezao da posao završi u roku od tri mjeseca od potpisivanja ugovora. Po dobijanju pozitivnog mišljenja revidenta, Uprava javnih radova će raspisati poziv za izbor izvođača radova.

Najčitanije

Budućnost ili Ludogorec domaćin Dancima

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Budućnosti, ukoliko eliminišu Ludogorec, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu...