fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVažna dostupnost kvalitetne stočne hrane

Važna dostupnost kvalitetne stočne hrane

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede preduzelo je, prema riječima njegovih predstavnika, značajne mjere u pravcu saniranja posljedica skoka cijena koncentrovane stočne hrane.

Predstavnici Ministarstva su prilikom posjete kompaniji Patent Co. u Subotici, koja je jedan od lidera u regionu kada se radi o koncentrovanoj stočnoj hrani, kazali da je veoma važna dostupnost kvalitetne stočne hrane, sektorsko udruživanje koje je preduslov za povoljniju nabavku inputa, kao i kontinuirana edukacija farmera u cilju podizanja konkurentnosti i u krajnjem bolja produktivnost i rentabilnost proizvodnje.

„Kao porodična firma, koja je već više od dvije decenije prisutna na domaćem tržištu, i više od decenije na tržištima 30 zemalja na pet kontinenata, teže inovativnosti i stalnom unapređenju, a sve u cilju što boljih rezultata farmera koji koriste njihove proizvode“, navodi se u saopštenju.

Riječ je o firmi koja raspolaže najsavremenijom tehnologijom, automatizovanim i optimizovanim sistemom proizvodnje hrane za životinje i dodataka hrani za životinje.

Državni sekretar Nebojša Veličković i načelnik direkcije za stočarstvo Ranko Bogavac su obišli proizvodnju i pogone za preradu koncentrovane stočne hrane i upoznali se sa svim fazama ove proizvodnje.

Takođe, razgovarali su o trenutnoj situaciji na regionalnom i svjetskom tržištu, kretanjima i trendovima u narednom periodu.

Predstavnici Patenta su iskazali zahvalnost na posjeti i istakli važnost interesovanja i brige ministarstva za svoje farmere.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Unija slobodnih sindikata

Odlukom Vlade spriječeno dalje osipanje kadra Instituta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odlukom Vlade da isplati jednokratnu novčanu pomoć radnicima Instituta „Simo Milošević“,...