Naslovnica MINA Business Telenor 4G mreža i dalje najveća u Crnoj Gori

Telenor 4G mreža i dalje najveća u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Telenor, prema rezultatima istraživanja koje je sprovela Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), ima najveću pokrivenost 4G mrežom u Crnoj Gori, saopšteno je iz kompanije.

„Prema rezultatima mjerenja kvaliteta mobilnih mreža u Crnoj Gori, Telenor ima najbolji kvalitet usluga prenosa govora i odlične rezultate u oblasti prenosa podataka“, navodi se u saopštenju.

Direktor Tehnike u Telenoru u Crnoj Gori, Ratko Pustahija, kazao je da Telenor ima najveći broj 4G baznih stanica u zemlji, čak 364, dok se u 95 odsto slučajeva za usluge prenosa podataka koristi 4G tehnologija.

„To znači da Telenor mreža omogućava korisnicima da nesmetano surfuju internetom, preuzimaju velike količine podataka, i koriste najnaprednije servise i aplikacije, uz ujednačen kvalitet mreže širom Crne Gore“, rekao je Pustahija.

Iz Telenora su saopštili da rezultati mjerenja pokazuju i da se, u urbanim sredinama, u Telenor mreži dostižu prosječne brzine od 43,5 megabita po sekundi (Mbps) u download-u, odnosno 34 Mbps u upload-u.

Mjerenje je sprovedeno tokom novembra i decembra prošle godine u svim gradovima i najvažnijim putnim pravcima u Crnoj Gori, za sva tri operatora istovremeno.

Proces obuhvata mjerenje različitih parametara, uz pomoć kojih je moguće uporediti kvalitet pruženih usluga.

„Telenor nastavlja da intenzivno ulaže u razvoj svoje mreže, koja omogućava korisnicima da u svakom trenutku dobiju uslugu visokog kvaliteta“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije